Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Biodžus, chléb s chia semínky a jóga. Poznejte školku, odkud vyhodili Růžičkovu dceru

    Marie Růžičková, manželka slavného hokejového trenéra Vladimíra Růžičky, si na svém Facebooku postěžovala, že jejich dceru vyhodili z vyhlášené Kouzelné montessori školičky v Chomutově. Údajně z toho důvodu, že rodiče ani ne dvouleté Lejly odmítli dítě zapsat na hodiny anglického jazyka. Montessori školky mají poměrně kontroverzní pověst. Bývají označovány jako instituce pro „vyvolené děti“. S předškoláky se v nich jedná úplně jinak než ve státních školkách. Razí se alternativní výchovné metody a celkový přístup je zcela jiný.

    Vedení chomutovské školky si svou pověst dobře uvědomuje. 

    „Jsme prestižní školička s individuálním přístupem k dětem a jejich rodinám. Naším smyslem je podpořit děti ve vzdělání a rozvoji jejich individuality způsobem respektujícím jejich přirozené tempo učení. Vychází z rámcového programu pro předškolní vzdělávání, do kterého začleňujeme prvky z metody paní Marie Montessori s využitím pomůcek pro všestranný rozvoj každého dítěte,“ píše se na webových stránkách chomutovské mateřské školy.

    Prioritou pro Kouzelnou montessori školičku je vytvořit dětem příjemné prostředí, v němž každé dítko pocítí svou vlastní jedinečnost.

    Školka nabírá děti od dvou do sedmi let a poskytuje jim i různé mimoškolní aktivity v podobě různých kroužků. Leckoho jistě překvapí například lekce jógy či výuka italského jazyka.

    Z této školky vyhodili dceru hokejového trenéra Vladimíra Růžičky.

    Měsíční školné pro ty, kteří stojí o celodenní péči, vyjde na 4500 korun. Je nutné ale přičíst ještě stravné (70 korun na den) a poplatky za různé speciální aktivity.

    Právě na kvalitní stravu vedení školky klade velký důraz.

    V jídelníčcích dětí předškolního věku se tak objevují například biodžusy, biomléka a chléb s chia semínky. Jídelníček je sestaven na základě výživové pyramidy, ta zahrnuje, kolik může dítě za den sníst cukrů a kolik zase potřebuje například zdravých tuků.

    Pyramida, podle které se ve školce Montessori tvoří jídelníček pro děti.

    „Jsme nekompromisní v kvalitě stravy pro děti v naší školičce. Pokud to lze, preferujeme potraviny v biokvalitě a lokální dodavatele. Obědy jsou dováženy. Strava je vyvážená a založena na kvalitních potravinách. Základem pitného režimu je čerstvá voda, ovocné biošťávy a mošty, ovocné a bylinné čaje z naší zahrádky, biomléko. Jídelníček vychází z výživové pyramidy, desatera stravy dětí a doporučení o rozložení energetického příjmu během dne,“ vysvětluje školka na webu.

    Ukázka staršího jídelníčku.

    Na sociální síti Facebook se školka těší velké oblibě. Lidé ji hodnotí téměř jako ráj pro děti. Úplně jinou zkušenost má ale Marie Růžičková a její slavný manžel Vladimír

    Manželka hokejové legendy podle svých slov s předstihem umístila svou ani ne dvouletou dceru Lejlu do montessori školky a ta byla teď vyhozena.

    Údajně z toho důvodu, že manželé Růžičkovi nesouhlasili s chováním jedné z učitelek a odmítli pro svou dceru výuku anglického jazyka.

    Růžičková mlčí

    Redakce Expres.cz Marii Růžičkovou oslovila, ona se k incidentu už nechtěla vyjadřovat, pouze nám sdělila, že pro svou dceru hledá novou školku. 

    „A tím to pro nás končí,“ napsala Marie, která poté konverzaci zablokovala.

    Skoupá na slovo byla i majitelka Kouzelné montessori školičky Mgr. et Bc. Hana Kořínková. Ta Expresu poděkovala za možnost vyjádřit se k incidentu, ale sdělila, že dalším prohlášením by porušila smlouvu.

    Odkázala nás tedy pouze na své strohé vyjádření na Facebooku.

    „V souvislosti se šířením nepravdivých informací o našem zařízení pro děti bych vás ráda ujistila, že je náš provoz nepřerušen. Prostor dětské skupiny je bezpečný a vlídný k vám i vašim dětem,“ uvedla na sociální síti Kořínková.

    Zdá se, soudě podle komentářů pod zmíněným příspěvkem paní Kořínkové, že jsme nebyli jediní, koho Marie Růžičková zablokovala. 

    V diskusi si někteří lidé stěžují, že manželka hokejové legendy nepřipustila jiný názor a své oponenty přiřadila do „block listu“. Navíc se to pochvalnými komentáři na chomutovskou školku v diskuzi jen hemží.

    „Školku využíváme již cca třetím rokem, vždy jsme byli maximálně spokojeni s personálním zajištěním a programem, který je pro děti s velkou péčí a láskou zajišťován. Posuďte sami, která ze školek v Chomutově se může pochlubit pestrým programem, jako je koupání dětí ve vlastním bazénu, návštěva vlastní sauny, kroužky v podobě jízdy na konících, plavání, pohádkové spaní, zahradní párty pro děti a mnoho a mnoho dalšího. Za to všechno vedení školky moc děkujeme a velmi mne mrzí, že se stále nacházejí podivná individua v naší vyspělé společnosti, která šíří pomluvy a nenávist, zejména pokud se jedná o službu pro děti,“ zastal se školky Václav.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:16 sobota 11. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      81
    • Haha
      60
    • Trapas
      40
    • Tvl
      36
    • Cože
      25
    • Sladký
      23