Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Těla Marie a Přemysla ležela na dně Želivky. Podezřelý je student matfyzu, kandidoval za ODS

    Po několika měsících usilovného pátrání byla konečně nalezena těla Přemysla (†57) a Marie (†72). Objevili je potápěči koncem října na dně vodní nádrže Švihov. Informaci potvrdil končící šéf pražské mordparty Josef Mareš na mimořádné tiskové konferenci. Z vraždy páru z Prahy 6 byl obviněn třiadvacetiletý student matematicko-fyzikální fakulty Tomáš. Komplicem vraha měl být jeho přítel, o rok starší medik Jiří. Ten je obviněný z podvodu. Motivem činu měla být luxusní vila v Bubenči za zhruba 50 milionů korun.

    Vraždu Přemysla a Marie rozplétají pražští kriminalisté už téměř půl roku. Pár z Prahy 6 za záhadných okolností zmizel letos v červnu. Později policisté našli jejich auto v Maďarsku. Bylo polité naftou či benzínem.

    V září policie zadržela dva podezřelé mladíky. Jeden z nich byl obviněn z vraždy, druhý z podvodu. Na středeční mimořádné tiskové konferenci končící šéf pražské mordparty Josef Mareš poprvé potvrdil, že byla nalezena těla obou obětí.

    „Můžeme říct, že 23. a 24. října byly vytaženy ze dna nádrže Švihov dvě mrtvoly. Nyní máme potvrzeno, že se jedná o hledanou partnerskou dvojici, Přemysla H. a Marii D. Těla tam ležela čtyři až pět měsíců,“ uvedl Mareš. 

    Vodní nádrž Švihov se nachází ve Středočeském kraji. Potápěči ji usilovně prohledávali od poloviny září. Nádrž leží zhruba čtyři kilometry daleko od místa, kde byli Přemysl s Marií naposledy viděni. Těla ležela zhruba třicet metrů hluboko a byla zatěžkaná závažím.

    „Myslíme si, že pachatel oba usmrtil a následně se jich zbavil. Podezřelý byl včera konfrontován, ale k věci se nevyjádřil a dále mlčí,“ dodal Mareš.

    Motivem byla luxusní vila za 50 milionů

    Během vyšetřování kriminalisté odhalili, že se zavražděným párem se 6. června jako poslední setkal student matematicko-fyzikální fakulty Tomáš. Právě ten je z vraždy páru podezřelý.

    „Na 6. června si pronajal rekreační objekt v okolí Hněvkovic. V tomto objektu byla provedena domovní prohlídka, podle zjištěných stop bylo ověřeno, že se podezřelí v domě pohybovali,“ uvedl na tiskové konferenci Mareš. 

    Vrahovi měl pomáhat jeho partner, medik Jiří, který je obviněný z podvodu. Společně žili v bytě v Praze 6.

    Podle policie byla motivem brutálního činu luxusní vila v Bubenči, kterou znalci ohodnotili na 40 až 50 milionů korun. Tu se podle Mareše snažila dvojice mladíků získat podvodným způsobem.

    Kvůli tomuto domu byl pár z Prahy zavražděn.

    Vila v Praze 6 patřila Marii D. a byla přepsaná do majetku firmy, v níž byli společně Přemysl H. s Jiřím a Tomášem.

    Vraždit měl ambiciózní student, co kandidoval za ODS

    Čtyřiadvacetiletý student matematicko-fyzikální fakulty Tomáš byl údajně velmi ambiciózní mladík. V loňských komunálních volbách kandidoval za ODS. Navíc podle známých úspěšně podnikal.

    Tomáš v loňských komunálních volbách kandidoval za ODS na Vysočině.

    „Byl to neuvěřitelně ambiciózní člověk, měl společnost na prodej energií, přesto se nám nechce věřit, že by byl něčeho takového schopen,“ svěřil se serveru Blesk.cz Tomášův známý.

    Pokud bude student shledán vinným, hrozí mu až doživotní trest.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:22 čtvrtek 19. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      63
    • Trapas
      49
    • Cože
      47
    • Sladký
      43
    • Haha
      41
    • Super
      37