Wollner končí v České televizi. Ta se ho na rozloučenou ještě jednou zastala

Interní komise ho sice očistila, přesto Marek Wollner v České televizi pokračovat nebude. Domluvit se na tom měly obě strany. Televize dlouholetému moderátorovi, který stojí za pořadem Reportéři ČT, v oficiálním prohlášení poděkovala za odvedenou službu a zdůraznila, že právě při přípravě náročného pořadu mohou vznikat „vypjaté situace“, které někomu mohou připadat za hranou.

Wollner byl v posledních týdnech odstaven z vysílání kvůli obvinění z obtěžování žen a bossingu. Špatné zkušenosti s ním mělo mít třináct zaměstnankyň televize.

Podnět k vyšetřování podala jeho dlouholetá kolegyně Nora Fridrichová, a to e-mailem zaslaným vedení ČT. Wollner kontroval pro změnu obviněním Fridrichové.

Česká televize před dvěma dny informovala, že interní komise nezjistila v případě Marka Wollnera spáchání trestného činu. Byla za to terčem kritiky, lide nechápou, jak může veřejnoprávní médium rozhodovat o tom, zda někdo spáchal, či nespáchal trestný čin.

Marek Wollner se přesto rozhodl z televize raději odejít. ČT o tom informovala na sociálních sítích.

„Tento krok je výsledkem vzájemné dohody, náročné pro obě strany. Jakkoliv nic nenaznačuje tomu, že by došlo ze strany Marka Wollnera k jednání, jež by neslo znaky trestného činu, vnímají v tuto chvíli obě strany ukončení spolupráce jako krok, který napomůže stabilizovat situaci v redakci a zastaví poškozování dobrého jména ČT,“ uvádí se v prohlášení.

Česká televize ocenila i Wollnerův přínos a vyzdvihla jeho pořad Reportéři ČT se slovy, že jeho představitelé dokázali rozkrývat i závažné celospolečenské kauzy.

„Náročnosti příprav takového pořadu odpovídají i nároky kladené na jeho autory. V tomto ohledu může Česká televize rozumět tomu, že při práci na pořadu vznikají přirozeně také vypjaté situace. Je povinností České televize vytvářet pro všechny své zaměstnance takové prostředí, které je důstojné a ve kterém se cítí dobře,“ napsala ČT ve vyjádření.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:06 sobota 13. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 15
  • 7
  • 7
  • 4
  • 4