Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Koukalová & Konečný. Být „stará konzerva“ není žádné společenské zlo, je to prostě jen jiný názor

    Někdo to má tak a jiný jinak. | foto: koláž Expresu

    Šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš napsal nejkratší komentář a následoval nejdelší stream hejtů v jeho kariéře. K němu se to možná ani nedoneslo, že byl asi stokrát ukamenován a zabit za věty: „Manželství je, když si muž vezme ženu za manželku a žena muže za manžela. Rodina je, když muž a žena zplodí děti. Pohlaví jsou dvě.“

    My sami jsme pro manželství gay komunity, respektive je nám to docela jedno, na druhou stranu nás strašně štve, že žijeme v tak debilně hysterické době, že nikdo nemůže mít jiný názor, než jsou supermoderní líbivé kecy na Facebooku. Marek Stoniš vystřelil řízenou provokaci tím, že napsal něco, co tu platí už tisíce let, v podstatě tím podprahově sdělil: A to nemáme teď ani pět minut na to, abychom si pokecali o pro a proti?

    Místo toho následovalo okamžité odsouzení, kdy lidé o něm psali nejhorší nadávky a automaticky předpokládali, že nemá tyhle lidi rád. Totéž platí i o těch, kteří o tomto tématu ani nechtějí diskutovat. Ti jsou hned haněni, protože jakmile nepodporujete všechno dostatečně nahlas, nepodporujete to vůbec a za odlišný názor jste vykázáni z veřejného prostoru.

    Nikoho už ale nezajímá, že problematiku zrovna gay sňatků a adoptování dětí si zase osvojila hlavně heterosexuální skupina, kdy stejně jako u rasových otázek například s ohledem na hnutí Black Lives Matter jsou nejvíce militantní běloši, kterých se to vůbec netýká. Máme velké podezření, že tito lidé to nedělají z dobroty srdce, ale ze zištných důvodů v pozérství kecají gayům do toho, jak mají žít. Mezi gay lidmi máme kamarády, kolegy a členy rodiny a není to pro nás žádná komunita s potřebou speciální ochrany, ale normální lidé, kteří mají svou rodičovsko-manželskou budoucnost hozenou zkrátka jinak a nepotřebují nás, abychom za ně vyvěšovali vlajky a plamenně se za ně bili ve stupidních hádkách na sociálních sítích. Fajn, je to sice jen příklad z našeho mikrosvěta, ale naši přátelé gayové považují naše názory na jejich vztahy a rodičovství za irelevantní a mělo by to tak i zůstat. Ženské jsou taky nerady, když jim tady nějací „probuzení“ muži vykládají, jak jim zařídí lepší svět a lepší místa, děkujeme, ale my se o to umíme postarat samy. Každá část společnosti si svoje problémy umí vyřešit po vlastní ose.

    Ono se mimochodem stačí podívat jen na festival Prague Pride, za nějž nejvíce bojuje jakási kulturní liga na magistrátu mávající duhovými vlajkami, přičemž ani jeden z členů gay komunity, kteří se pohybují v našem mikrosvětě, tam nikdy nešel a nemá to ani v plánu, jelikož tuto akci považují za jich nedůstojnou. Protože my nenosíme psí náhubky na obličeji a nechodíme v podvazcích, chodíme normálně do práce, řešíme byty, hypotéky, auta, pěkné oblečení a dobrou dovolenou jako každý jiný, asi tak by se dal jejich postoj shrnout.

    Mají mít samozřejmě stejná práva jako všichni, a to jednoduše už jen proto, že v právním systému nejsou gayové a lesby, ale občané České republiky. Nikde jsme ale nezaznamenali kontra debatu bez aktivistů, jestli je pro ně klasická svatba a adopce tak zásadní. Bez rozvodových zákonů se někteří cítí mnohem svobodnější než my, jsou tací, kteří milují děti a rádi si je půjčují, ale ještě raději nám ty děti vracejí a myslí si, že tvořit nějakou rodinu je na ně tlak z většinové společnosti, která si ze své kavárny na Jiřáku myslí, že ví, co oni mají dělat správně, aby byli šťastní.

    A ne, opravdu to není tak, že kdo mlčí, ten souhlasí. Někdy je to tak, že ten, kdo mlčí, se zkrátka s vámi nechce bavit, protože vy do toho nemáte co kecat.

    Marek Stoniš svým nejkratším komentářem naráží na rodinu, to je to gros, kdy se v ní střídá mužský a ženský prvek. Je to neuvěřitelně citlivé téma, kdy se nebere v potaz potřeba dětí vyhledat svoje biologické rodiče, není ani debata o tom, jak s nimi mluvit v citlivém věku, když budou dvě mámy nebo dva tátové. Nevede se žádná relevantní diskuze s psychology a odborníky, vede se jen hysterie o tom, že kdo k tomu má námitky, ten je okamžitě idiot.

    Být stará konzerva není jen o tom, že někdo rodinu vidí jen jako mámu a tátu, ale být stará konzerva dnes bohužel znamená i to málo chtít o něčem normálně mluvit a vyměňovat si názory, případně si za nimi stát jen proto, že si za nimi stojím a mám hlavně nárok nebát se veřejně říct to, co si myslím. V tomhle se rádi k Marku Stonišovi připojíme, nemusíme s ním ve všem souhlasit, ale nevidíme absolutně žádný důvod k tomu, aby si za svůj nejkratší komentář zasloužil takové zlo.

    Nejkratší komentář Marka Stoniše.

    Jednou by takový nejkratší komentář taky mohl znít i takto:

    Manželství je, když si žena vezme ženu, muž si vezme muže, dva muži si vezmou jednu ženu nebo jeden muž pět žen. Rodina je, když se dítě zplodí nebo vznikne smícháním genetického materiálu, aby třeba tři tátové všichni měli pocit, že jsou nosiči genu, a matka se dá koupit. Pohlaví jsou sice dvě, ale dá se mezi nimi přebíhat tam a zpět, protože psychiatři nejsou třeba (více ZDE), a genderů před týdnem bylo 42, ale dnes je jich 89.

    Je to už teď takto v pořádku?

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:50 úterý 7. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      222
    • Trapas
      13
    • Haha
      6
    • Tvl
      5
    • Cože
      4
    • Sladký
      3
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...