Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Legrační trest a vězení pro lobbistu Dalíka: „Seděl“ v luxusním penzionu a vysmál se nám všem

    Lobbista Marek Dalík (44) si krátce po propuštění z věznice stěžoval, že za mřížemi zažil velké trauma. Soudě podle nového zjištění, měl se ale jako v bavlnce! Do kriminálu se prý chodil jen vyspat, celé dny pak trávil v luxusním penzionu ve Znojmě, kde se o něj starala vlídná majitelka.

    „Člověk je omezený na svobodě, nemůže se stýkat s nejbližšími, nemůže pracovat. Je to neuvěřitelná zkušenost. Nevím, jak to popsat. Už bych to nechtěl zažít,“ řekl nedávno u soudu Marek Dalík.

    Podle serveru Aktuálně.cz bylo ale vše jinak.

    Novináři serveru přinesli dnes ráno velmi obsáhlou kauzu, kde doložili, že věznice, v níž Dalík seděl, má uzavřenou smlouvu s luxusním znojemským penzionem U Císaře Zikmunda. Na základě této smlouvy byl Dalík přemístěn do penzionu, kde měl  pracovat.

    Do znojemského kriminálu se Dalík v průběhu posledních dvou let chodil pouze vyspat. Celé dny měl trávit ve zmíněném penzionu, který se nachází na hlavním znojemském náměstí.

    Pobyt vlivného lobbisty v penzionu potvrdil i místopředseda Okresního soudu ve Znojmě Jaromír Kapinus.

    „U odsouzeného bylo schváleno pracovní zařazení na pracoviště s volným pohybem mimo věznici u Ing. Vlasty Masri,“ řekl pro Aktuálně.cz Kapinus.

    Měl pracovat jako údržbář, dohlížela na něj jen majitelka

    Dle dohody měl Dalík v penzionu pracovat 40 hodin týdně a vykonávat tam pomocné údržbářské a úklidové práce. Směna mu začínala v 8.30 a končila v 17 hodin. Také tam obědval. Dohlížela na něj pouze majitelka. 

    Do penzionu, který je od věznice vzdálený zhruba 10 minut chůze, Dalíka nemusela vozit ani eskorta.

    Znojemský penzion má velmi dobrou pověst. Na webových stránkách se píše, že v něm hosté naleznou romantické a komfortní ubytování. 

    V penzionu je sedm zcela nových, nadstandardně vybavených apartmánů, k dispozici je také společenská místnost. 

    Na serveru Booking.com má penzion hodnocení 9,5 z 10. Cena se pohybuje okolo 1400 korun za noc.

    Marek Dalík v den, kdy opustil věznici.

    Lobbista Marek Dalík, který je znám coby bývalá pravá ruka expremiéra Mirka Topolánka, vyfasoval v únoru 2016 pět let vězení za pomoc k přijímání úplatku. O pár měsíců později mu soud snížil trest na čtyři roky. 

    V září roku 2016 Dalík nastoupil do ruzyňské věznice, později byl přemístěn do kriminálu ve Znojmě. V dubnu následujícího roku Nejvyšší soud ČR zrušil rozsudek vrchního soudu a Dalík byl propuštěn z vězení. O tři měsíce později Dalík ale od vrchního soudu vyfasoval pět let. 

    V listopadu nastoupil opět do ruzyňské věznice, odkud zase putoval do Znojma. Letos v září lobbista požádal o podmíněné propuštění, 18. listopadu mu soud vyhověl. V penzionu měl být Dalík ubytovaný během svého druhého pobytu ve vězení.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:34 pátek 20. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      56
    • Super
      43
    • Sladký
      43
    • Haha
      37
    • Cože
      34
    • Tvl
      34
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...