Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Případ zůstane nevyřešen! Marečkova krkavčí matka dostala 8,5 roku po dohodě se soudem

    Simona T. dostala za podíl na smrti syna Marečka trest 8,5 roku. | foto: iDNES.cz, koláž Expresu

    Dva roky po smrti svého syna si vyslechla trest. Simona T., matka brutálně utýraného Marečka z Loun a tehdejší přítelkyně jeho vraha, dostala za týrání svěřené osoby 8,5 roku ve věznici se zvýšenou ostrahou. Stalo se tak hned během prvního z pěti naplánovaných soudních stání, a to z prostého důvodu: Simona podle informací Expresu uzavřela se soudcem dohodu, že trest přijme a vyhne se tak dokazování. Jenže právě to mělo odhalit, do jaké míry se na týrání sotva tříletého chlapečka, který následkům podlehl, podílela.

    Odnětí svobody na 8,5 roku na jednu stranu předčilo obavy lidí, že Simona od soudu odejde s podmíněným či zanedbatelným trestem. 

    Za zdmi věznice se zvýšenou ostrahou nakonec bude pykat za týrání svěřené osoby, rozpis soudního jednání přitom ukázal, že jí bylo původně kladeno za vinu „jen“ ohrožování výchovy mládeže.

    Jednadvacetiletá žena zaslala před konáním dnešního hlavního líčení státnímu zástupci prohlášení, v němž uvedla, že souhlasí se všemi body obžaloby, cítí se být vinna, svého jednání lituje. Přiznala, že v posledních týdnech synova života zanedbala jeho výchovu a péči a jako matka selhala. 

    „To, čeho jsem se dopustila, nebylo úmyslné,“ napsala. 

    Uvedla, že dnes ví, že podcenila závažnost situace, ale v tu chvíli si nebyla schopná připustit, že neposkytnutí pomoci povede k synovu úmrtí. Podle svých slov si chtěla sáhnout život, syn jí bude chybět do konce života.

    Marečkova matka Simona u soudu

    Přišla tedy policie na to, že se Simona T. na Marečkově týrání, které mělo obnášet surové bití, kousání, posazování na rozžhavený sporák a spoustu dalšího, podílela?

    To už se veřejnost zřejmě nikdy nedozví. Předmětem dohody se státním zástupcem u Krajského soudu v Ústí nad Labem podle zdroje Expresu bylo, že když Simona na trest přistoupí, nedojde na dokazování, které by zřejmě znamenalo velice dlouhý proces.

    „Měla dostat víc. Děsí mě, že to vyřeší dohodou, takže případ zůstane v podstatě nedořešený. Zajímalo by mě, co dělali ty dva roky. Myslela jsem, že probíhá vyšetřování, ne že jí dají nějakou dohodu,“ kroutí hlavou žena, která se Marečkovu případu od začátku věnuje a iniciovala například několik petic za přísnější trest pro pachatele.

    Mareček s matkou Simonou

    Kromě ní si trest v pondělí od soudu odnesl i Simonin a Kučův spolubydlící, který měl dokonce s Marečkem sdílet ložnici. Muž s přezdívkou Holdy dostal dostal za nepřekažení trestného činu dvouletý trest s podmíněným odkladem na tři roky. 

    Holdy se na Facebooku chlubí konzumací lehkých drog.

    Trest je souhrnný, v mezidobí byl v Lounech odsouzen za krádež.

    Hlavní strůjce brutálního týrání a Simonin tehdejší partner Josef Kuča byl odsouzen loni, nejprve dostal trest odnětí svobody ve výši 16 let, později mu byl zpřísněn na 22 let. Následně ve vězení spáchal sebevraždu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:32 úterý 15. června 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      29
    • Sladký
      20
    • Tvl
      15
    • Haha
      11
    • Cože
      11
    • Super
      10
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...