Dejte mu tvrdší trest! Vrchní soud bude zpovídat Marečkova (†3) tyrana, zástupci se 16 let nelíbí

Brutálně umučil tříletého syna přítelkyně Simony Marečka a od soudu si odnesl trest ve výši šestnácti let. Veřejnost výsledek ostře sledovaného procesu šokoval, stejně tak i státního zástupce Vladimíra Jana, který pro Josefa Kuču žádá přísnější trest. A právě nyní případ míří před vrchní soud v Praze.

Znovu tak zazní otřesné detaily z posledních dní Marečkova života. Třeba to, jak ho otčím brutálně bil, lámal o něj vařečky, vší silou ho kousal nebo ho posazoval na rozžhavený sporák.

Zvlášť otřesné měly být chvíle předtím, než chlapeček zemřel. To už byl apatický a pořádně ani nereagoval na facky, které měl od Josefa Kuči dostávat.

„Byl hrozně fackovaný. Tak, že když dostal facku, hlavička se mu celá otočila a on si ji musel vždy rukou otočit zpět. Byl přitom úplně zticha, vůbec nebrečel, jen na ně koukal. To prý Kuču naštvalo a strčil ho pod ledovou sprchu,“ řekla Expresu žena, která se předchozího soudního jednání zúčastnila. 

Šestnáct let namísto očekávaného výjimečného trestu dostal proto, že soudkyně změnila kvalifikaci činu z vraždy na těžké ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby.

Veřejnost verdikt pobouřil, lidé se vyjadřovali ve smyslu, že jde spíše o odměnu než trest a že se lounský tyran může na svobodu dostat v podstatě za pár let. Proti byl i státní zástupce Vladimír Jan, který se na místě odvolal. 

Josef Kuča vypovídá u soudu.

A právě teď, po odmlce zřejmě způsobené i koronavirovou krizí, se případem začne zabývat pražský vrchní soud. Podle informací Expresu odstartuje odvolací řízení zítra, tedy ve středu.

Matka stále bez trestu

Zatímco otčím a hlavní viník Marečkovy smrti bude už podruhé čelit spravedlnosti, matka Simona se dávno vrátila k běžnému životu. Pouze byla jednou vypovídat u předchozího soudu.

Podle lidí přitom právě ona má na bedrech největší hřích, když jako matka nijak nezabránila týrání vlastního dítěte, ačkoliv se odehrávalo přímo před jejíma očima. 

Na první pohled spokojená rodinka. Ve skutečnosti Mareček prožíval peklo.

Podle dřívějších informací Expresu má soud se Simonou T. začít až poté, co bude definitivně uzavřen případ Josefa Kuči. Panují však obavy, že vyvázne s podmínkou. Hrozit by jí mělo maximálně pět let.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:44 středa 21. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 25
  • 17
  • 15
  • 14
  • 13
  • 13