Sašu (5) v Malajsii potrhal běsnící pes: Hvězdě Instagramu šlo o život, na hlavě má 100 stehů

Do té doby pohodové cestování po Malajsii se rodině z Česka po pár okamžicích změnilo v děsivé drama a boj o holý život! Malého Sašu (5) napadl rozzuřený pes a chlapec skončil ve velmi vážném stavu v nemocnici, kde podstoupil čtyři hodiny trvající operaci, kdy jeho život visel na vlásku. Majitel zvířete navíc neprojevil žádnou lítost a rodině i policistům tvrdí, že jde o mírumilovného mazlíčka.

„Máme velmi špatnou zprávu, Saša je na JIP. Včera v sedm večer pouhých sto metrů od našeho auta ho velmi zle pokousal kříženec stafordšírského teriéra. Jediný, kterého jsme tady v Malajsii za celý pobyt viděli. Saša je těžce zraněný a život měl na vlásku. V noci prodělal více než čtyři hodiny trvající operaci,“ informoval na Instagramu jeho otec, který spravuje populární účet Saša jede.

„Ten pes nešel zastavit, rovnou šel Sašovi po krku, nijak jsme ho nevyprovokovali. Šli jsme pomalu, majitel ho držel, a až když jsme prošli a byli už snad padesát metrů daleko, vytrhl se mu a byl k nezastavení. Vraždící bestie! Šlo mu o zabití,“ šokoval vyděšený muž, který se syna snažil všemi silami dostat ze spárů rozzuřeného zvířete. I tak Saša skončil na sále a odnesl si sto stehů a nutnost dlouhé rekonvalescence.

„I když jsem chytil Sašu do náruče, skočil mu na krk a strhl nás oba k zemi a začal naprosto šílený boj o život! Minimálně dvacetkrát jsem ho praštil vší silou klackem do hlavy a nic nepomáhalo. Pak jsem mu narval ten klacek do huby a až pak pustil. Trvalo to víc než minutu. Majitel pak utekl. Neposkytl nám žádnou pomoc. Saša ztratil mnoho krve a šlo dál o život,“ svěřil se zdrcený cestovatel, který při té příležitosti poděkoval policii a zdravotníkům. 

Policisté majitele psa našli a už je ve vazbě. Pes skončil v péči veterinářů na pozorování a soud rozhodne o jeho dalším osudu. 

„I zdravotníci odvedli skvělou práci, plastický chirurg dokonce přijel z rodinné oslavy a Saša šel hned na sál. Dnes je ve stabilizovaném stavu, ale má množství zranění. Prosím držte mu palce!“ informoval otec malého Saši, který zároveň poprosil krajany o pomoc.

Saša je s rodiči a sestrou na cestě po Malajsii.

„Vy, kdo máte konexe na Malajsii, prosím přemýšlejte, zda neznáte právníka se specializací na zastupování práv poškozených při nehodách nebo kriminálních činech. Potřebujeme rychle dobrého právníka, který se vyzná. Trestněprávně je to zřejmě o. k. Státní zástupce neváhal a majitel psa byl zadržen, uvalili na něj vazbu. Soud by dle vyšetřovatele měl být do deseti dnů,“ doplnil cestovatel, který s rodinou stihl procestovat Tibet, Čínu a také Írán.

„Pes doposud na nikoho nezaútočil a hrál si i s mými vnoučaty!“ měl se hájit na policii majitel psa, který nemá pocit, že by byl něčím vinen.

„Měl jsem psa na volno bez vodítka, protože jsem si myslel, že tak pozdě tam už nikdo nebude,“ doplnil.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:18 čtvrtek 24. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 1