Byl mrtvý a oni mu lili rum do pusy a kopali do něj! Bejr o smrti bezdomovce Majsnera

  • Dne 13. června zemřel patrně nejslavnější bezdomovec Česka Miroslav Švanda alias Majsner.
  • Podle oficiální zprávy je příčinou smrti udušení se zvratky.
  • Youtuber Aleš Bejr, který Majsnera proslavil, ale tvrdí, že do tragédie jsou zapleteni další bezdomovci.
  • Hlavním viníkem má být bezdomovec s přezdívkou „autobusák“, který na pravděpodobně umírajícího Majsnera hodil plachtu.
Už více než dva týdny uplynuly od smrti nejslavnějšího českého bezdomovce Miroslava Švandy alias Majsnera. Pitva ukázala, že oficiální příčinou smrti je udušení se zvratky. Podle Majsnerova kamaráda, kontroverzního youtubera Aleše Bejra, jde ale o tragédii plnou záhad. Holohlavý showman Expresu naznačil, že ve smrti Miroslava Švandy měli prsty další bezdomovci. „Když ještě pravděpodobně žil, hodili na něj plachtu, kopali do něj a lili mu rum do pusy,“ svěřil se nám Bejr.

Patrně nejslavnější bezdomovec Česka Miroslav Švanda, který se proslavil videi s youtuberem Alešem Bejrem a veřejnost ho znala pod přezdívkou Majsner, zemřel 13. června.

Youtuber Aleš Bejr se teď Expresu svěřil s výsledky z nedávné pitvy.

„Oficiální příčina smrti je zadušení zvratky, cizí zavinění nebylo prokázáno. Majsner měl v krvi 3,5 promile,“ řekl nám Bejr, podle něhož ale nic není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Bejr naznačuje, že velký podíl na Majsnerově smrti má jiný bezdomovec z Pardubic, který se v jeho videích nyní často objevuje a vysloužil si přezdívku „autobusák“.

„Co jsem slyšel, autobusák mlátil jinou bezdomovkyni, Majsner se jí zastal a chtěl si to s ním jít vyřídit. Autobusák prý nechtěl, měl jen nějaké kecy. Pak jsou dvě verze. Buď ho Majsner zmlátil, nebo se autobusák lekl. Ať tak, či onak, autobusák byl na Majsnera naštvaný, celkově se ale neměli rádi. Majsner prý pak spadl, nevím, jestli do něj někdo strčil, a pak začal zvracet,“ popisuje Bejr.

Bezdomovec Majsner se svým kamarádem Bejrem

Majsner umíral a autobusák ho přikryl plachtou, pak do něj kopali

Majsner se pak prý začal dusit a bylo vidět, že je to s ním zlé. Nikdo z bezdomovců mu ale nepomohl. Naopak, podle Bejra někteří ještě výrazně dopomohli k jeho smrti.

„Majsner zvracel, dusil se a mlel z posledních sil. Autobusák ho vzal za nohy a odtáhl ho stranou. Majsner umíral a autobusák ho přikryl plachtou. Nemohl přežít! Jako by ho hodil do hrobky,“ nechápe Bejr, který o Majsnerově smrti natočil už několik speciálních videí.

„Podle svědků ležel Majsner na zádech, kopal nohama a máchal rukama. Bylo tam ještě několik dalších bezdomovců a jeden z fanoušků. Jedna bezdomovkyně se ho snažila zachránit, ostatní se na něj vys*ali. Autobusák do Majsnera kopal, další bezdomovec Libor také. Prý zjišťovali, jestli je mrtvý. Autobusák mu pak lil do pusy rum. Pak všichni utekli. Zůstali na místě jen ti bezdomovci, kteří tam žijí,“ dodává kontroverzní youtuber z Pardubic.

Bezdomovec Majsner zemřel 13. června.

Na pohřeb mě nepozvali, smutní Bejr

Podle Bejra policie stále případ úmrtí bezdomovce Majsnera prošetřuje. Youtuber si ale myslí, že není příliš reálné, že by někdo z dalších bezdomovců byl oficiálně označen coby viník.

„Pitva neprokázala, že by se třeba utopil, když mu lili ten rum do pusy. Takže přímé zavinění jim nikdo neprokáže. Je ale možné, že budou obviněni z neposkytnutí první pomoci, ale mezi bezdomovci se pomoc nenosí. Podle mě jsou v tom namočení úplně všichni, kteří u toho byli,“ míní Bejr, který i když byl velkým Majsnerovým kamarádem, nebyl pozván na jeho pohřeb.

„Majsnera spálili minulé úterý, pohřeb byla jen rodinná záležitost, kromě příbuzných byla pozvaná jen Naďa, se kterou Majsner dříve bydlel. Byla to jeho celoživotní přítelkyně, byli to manželé ‚na hubu‘, když to tak řeknu. V minulosti ho bodla nožem... Mě nepozvali, ale kdyby mi pozvánka přišla, tak bych přišel,“ říká Bejr, který slibuje, že již brzy vyjdou na povrch další skutečnosti, jež přiblíží skutečnou příčinu nejslavnějšího bezdomovce Česka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:40 středa 28. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 53
  • 51
  • 32
  • 29
  • 28
  • 25