Magistrátní kvíz: Poznáte, kdo s vedením Prahy není kámoš jak hrom? Raději je odstavili oba

Letní prázdniny využilo vedení Prahy k výjezdnímu zasedání rady, kde podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) panovala dobrá nálada a intenzivně se utužovaly vzájemné vztahy. Zjevně se to netýkalo všech „účastníků zájezdu“. Taková Hana Kordová Marvanová (Spojené síly pro Prahu) by asi dělala raději cokoliv jiného, než utužovala vztahy v současné koalici.

„Tužíme vztahy na výjezdním zasedání rady a dobrá nálada nám tady rozhodně nechybí. Jak si užíváte léto vy?“ ptal se primátor Hřib, který se na sociálních sítích pochlubil fotografií z městysu Škvorec, kde pózovalo vedení pražského magistrátu.

Ne všichni zastupitelé měli úsměv od ucha k uchu. Radní Marvanová, která je v dlouhodobém sporu především s primátorem, raději odvrátila zrak. A co takhle kolegialita a pokus o lepší fotku? Zapomeňte, na dalších fotografiích paní radní raději chybí úplně.

Jeden by očekával, že žena, která byla za komunistického režimu vězněna jako politický vězeň, dostane na snímku důstojnější místo než úplně vzadu, někde za svými mladšími kolegy.

Jak se utužují vztahy chtělo ukázat vedení pražského magistrátu. Jednota jim...

Jan Čižinský (Praha sobě) na sociálních sítích raději sdílel fotografii, kde chybí jak Marvanová, tak Jiří Pospíšil (Spojené síly pro Prahu).

Jak se utužují vztahy chtělo ukázat vedení pražského magistrátu. Jednota jim...

Ignorování Spojených sil pro Prahu rozhodně není náhodné. Pospíšil a další dlouhodobě kritizují arogantní chování primátora Hřiba. 

„Naivně jsem doufal, že se pan primátor z této podzimní roztržky poučí a nic podobného se již do konce volebního období nebude opakovat. Mé doufání vzalo za své na posledním zastupitelstvu,“ řekl Pospíšil v květnu, když ho rozčílilo Hřibovo chování vůči Haně Kordové Marvanové.

O měsíc později si svou kritiku mohl Pospíšil zopakovat, když se mu nelíbilo, že si primátor nechává vypracovávat znalecké posudky proti koaliční kolegyni.

Spojené síly pro Prahu mohou být v koalici v nemilosti také proto, že se podle zákulisních informací nebrání vypovězení poslušnosti Hřibovi a spol. Ještě před magistrátními prázdninami se hovořilo o tom, že do vlády by chtěla ODS a vše by podporovalo také ANO. Praha sobě je ale spokojena se svou pozicí v koalici a „převrat“ zatím odmítá.

Že léto všechny rozepře ve vedení města neodválo, je i podle zveřejněných fotografií více než zřejmé. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:01 pátek 13. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 53
  • 38
  • 28
  • 27
  • 26
  • 26