Vy mrznete, zato nadlidé juchají: V luxusním podniku pařil i Hřib a Třeštíková

Byly to složité čtyři roky, zhodnotila uplynulé období radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha sobě), když se loučila s ředitelkami a řediteli kulturních příspěvkovek. Pandemie covidu-19 a s ní spojené restrikce zasadily krutou ránu nejen jim, ale i večírkům a nejrůznějším pracovním potlachům. Někteří úředníci na magistrátu si proto chtěli vše vynahradit a Institut plánování a rozvoje (IPR) to pěkně roztočil v pražském Royal Theatru. Na bujaré párty pochopitelně nechyběl ani Zdeněk Hřib (Piráti).

„Proč se Spolu nepodařilo po téměř třech měsících vyjednat novou pražskou koalici? Protože svým potenciálním koaličním kolegům dali akorát jedinou nabídku, která stojí za pendrek. Nepřistoupil na ni ani STAN. Na Spolu tak v Praze zbylo už jen ANO,“ postěžoval si Zdeněk Hřib, který od povolebního bezvládí v Praze dává alibisticky ruce pryč.

A než půjde jeho parta od válu, je potřeba urvat, co se dá! Třeba i pořádně divoký vánoční večírek, na který si v uplynulých letech kvůli proticovidovým opatřením museli všichni pařmeni z IPR nechat zajít chuť.

Že to bylo pořádně výživné, je více než jisté. Svědčí o tom i radostné zvolání radní pro kulturu Hany Třeštíkové. „Konečně pořádně plnotučný vánoční večírek,“ zvolala hrdá patriotka z Letné, na které aktuálně frčí spíše rostlinná a nejlépe netučná rostlinná mléka.

Užili si to i další účastníci, kteří se s nadšením fotili a vrhali se na taneční parket, ti odvážnější pak zazářili také pódiu.

Primátorská parta a jeden vekslák...

„Primátorská parta a jeden vekslák,“ komentovala vysmátou momentku z párty v luxusním podniku jedna z účastnic. Na snímku samozřejmě nechybí ani primátor, o němž je známo, že se rád fotí a když vidí objektiv, obvykle se neudrží.

Jak je vidět, IPR dělá čest svému jménu, protože plánování večírků, to by mu šlo skvěle. Nezbývá než doufat, že podobných taškařic neproběhne do konce roku ještě několik, když je to na dlouho dobu naposledy a je to z eráru...

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:40 čtvrtek 13. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

  • 77
  • 10
  • 10
  • 9
  • 4
  • 2