Kdyby Německo vedla paní Hitlerová, slavíme jen Den matek, psala šéfka Zelených. Tweet smazala

Kdyby v čele Německa před bezmála sto lety nestanul Adolf Hitler, nýbrž paní Hitlerová, nemusíme dnes oslavovat konec války, ale pouze Den matek. A kdyby Rusku dnes nevelel Vladimir Putin, ale paní Putinová, žádná válka na Ukrajině není. Na Twitter to napsala spolupředsedkyně Strany zelených Magdalena Davis. Za silně feministický tweet schytala kritiku, a tak ho raději smazala, napsala ale, že si za jeho vyzněním stojí.

„Kdyby Německo vedla Frau Hitlerová a Rusko prezidentka Putinová, slavili bychom dnes asi prostě jen svátek matek. Ženy totiž statisticky více než muži usilují o konsenzus a smír,“ psala v nedělním tweetu Magdalena Davis. 

Možná ještě více šokující je, že přirovnání s Hitlerem a Putinem využila k apelu na všechny muže. 

„Pánové, otevřete se prosím více přínosům ženského přístupu a dávejte mu prostor, který si zaslouží,“ uvedla šéfka Zelených. 

Za svůj příspěvek schytala ostrou kritiku, ozval se třeba i europoslanec Jan Zahradil (ODS).

„Spolupředsedkyně české Strany zelených v tom má jasno. Čili kdyby místo Hitlera vládla Eva Braunová a místo Putina zase Alina Kabajevová, žádné války by nebyly. Ale třeba je to hoax,“ napsal Zahradil.

Jan Zahradil kritizuje Magdalenu Davis za tweet o ženách a diktátorech.

O hoax ale nešlo, ačkoliv tweet z účtu Magdaleny Davis ještě téhož dne zmizel. Politička ho prý totiž odstranila, protože byl špatně pochopen. Za jeho vyzněním si nicméně podle svých slov stojí.

„Přátelé, vědecké statistiky dokazují, že ženy častěji než muži hledají konsenzus než konflikt. To samozřejmě neznamená, že ženy nepáchají válečné zločiny, ale statisticky je pravděpodobnější, že je budou páchat méně často. Mažu předchozí tweet pro absolutní nepochopení. Howgh,“ uvedla Davis.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:26 úterý 6. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 38
  • 13
  • 6
  • 5
  • 1
  • 1