Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Konec nadějí, policie rodičům ztracené Maddie vzkázala, že je jejich dcera mrtvá. Našli tělo?

    Rodiče ztracené Maddie věří, že jejich dcerka stále žije. | foto: reprofoto dailymail.co.uk

    Dlouhých třináct let čekala rodina Madeleine McCannové na informace o osudu jejich dcery. Nyní dostali od německé policie tu nejsmutnější, Maddie je mrtvá. Další informace rodina nemá, přestože velmi touží zjistit, co přesně se stalo. Vyšetřovatelé odmítají podrobnosti poskytnout. Znamená jejich vyjádření, že našli tělo tříleté holčičky, která se v roce 2007 stala zřejmě nejznámější pohřešovanou na světě?

    Němečtí státní zástupci poslali rodičům Madeleine McCannové zprávu, ve které jim s lítostí oznámili, že jejich pohřešovaná dcera je mrtvá.

    Jak k tomuto zjištění došli, odmítli sdělit, aby neohrozili vyšetřování, jež nyní vedou proti Christianu Brücknerovi, který je jejich hlavním podezřelým z únosu a zřejmě také vraždy.

    „Pochopitelně disponujeme klíčovými důkazy, které nás opravňují takovou zprávu vydat, ale v tuto chvíli není možné se o tyto důkazy podělit se Scotland Yardem,“ řekl Hans Christian Wolters, jenž má vedení případu na starosti.

    Pro rodinu, která třináct let čekala na jakékoliv informace, je těžké mlčení policie akceptovat. Největší neznámou je pro ně to, zda policie skutečně našla místo, kde byla dívka pohřbena, či zda vůbec znají místo, kde ji vrah ukryl.

    „Soucítím s rodiči, ale pokud jim odhalíme více podrobností, mohlo by to ohrozit vyšetřování. Máme konkrétní důkaz, že náš podezřelý zabil Madeleine. To znamená, že je mrtvá,“ dodal Wolters, který opět neprozradil, zda vyšetřovatelé nalezli i tělo.

    Rodičům Kate a Gerrymu McCannovým zmizela tříletá dcera během jejich dovolené v portugalském Algarve. Podle britských médií rodina na zprávu německých vyšetřovatelů nijak nereagovala.

    „Velmi jsme zvažovali, zda tuto zprávu rodině předat. Věděli jsme, že to pro rodinu bude těžké, když jim oznámíme, že je Madeleine mrtvá. Ale nemůžeme říci, jak zemřela. Teď je nejdůležitější, abychom úspěšně usvědčili viníka,“ zopakoval vyšetřovatel s tím, že vyložit všechny karty na stůl by mohlo zmařit mnohaleté úsilí všech, kteří na případu pracovali.

    Rodina McCanových se se ztrátou nejstarší dcery nikdy nevyrovnala.

    Policie už navíc případ neklasifikuje jako pátrání po pohřešované osobě, ale jako vraždu.

    „My v Německu jsme velmi rezervovaní, nejsem si jistý, jak to chodí ve Velké Británii, ale my si necháváme vše pro sebe, dokud není vše vyřešeno,“ hledal rozdíly v přístupu policejních sborů Wolters.

    Právník McCannových trvá na tom, že by policie měla rodině sdělit více informací. Případně jim říci, jak se případ vyvíjí a jaké kroky nyní podnikají. Policie by podle něj měla být k pozůstalým vstřícnější.

    Ztracená Maddie McCann.

    „Chci vědět, co se děje. Mám v úmyslu získat odpovědi na otázky, které rodinu trápí, ještě tento týden. Netuším, jak skutečně silné jsou důkazy, kterými se ohání,“ říká právník Rogerio Alves.

    „Doufám, že všichni mají za cíl najít pravdu, a ne před sebou navzájem skrývat informace. To není soutěž policejních sborů, všichni musí táhnout za jeden provaz,“ dodal právník.

    Britská policie ve spolupráci s tou německou už vyzpovídala sexuálního delikventa Brücknera, kterého spojili se zmizením malé Madeleine. Podezřelý měl tehdy v Portugalsku sexuálně zneužít hned několik osob.

    Spekuluje se o tom, že kriminálník a pedofil v jedné osobě promluvil a vyšetřovatelům popsal poslední chvíle života malé holčičky včetně toho, kam její tělo ukryl.

    Skutečnost, že policejní sbory si navzájem nepředávají informace, způsobila, že portugalští vyšetřovatelé pokračují ve vlastním pátrání a chystají prohlídku studní na pozemku v Praia da Luz, který si Brückner v roce 2007 pronajal.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:57 středa 14. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      29
    • Sladký
      23
    • Haha
      22
    • Trapas
      21
    • Cože
      20
    • Super
      19
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...