Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Mácháč je časovaná bomba covidu: Pětkrát větší průšvih než Techtle Mechtle!

    Na Mácháči bylo opravdu živo. | foto: Partystudent.cz

    Každý den přibývají tisíce nakažených, krizový štáb je opět v pozoru a novopečený ministr zdravotnictví Roman Prymula (56) naznačil, že se brzy nejspíše dočkáme dalších zákazů. Reakce mladých studentů, kteří i tak vyrážejí na prodloužený víkend plný alkoholu na Máchovo jezero, působí jako nepochopitelná provokace. Čtyřdenní divoká párty může skončit mnohem hůře než nedávno kritizovaný večírek mladých fotbalistů v pražském klubu Techtle Mechtle!

    Jistě si každý pamatuje červencovou párty v pražském baru Techtle Mechtle, kam zavítali juniorští fotbalisté Sparty, Bohemians a Dukly. Mladí sportovci a několik dalších hostů se nakazili koronavirem od dívky z Karvinska, která podle svých slov neměla tušení, že by byla nemocná. Údajně měli všichni pít ze stejného brčka.

    Bylo z toho velké haló, v karanténě skončilo pět fotbalových týmů a někteří lidé kvůli nezodpovědné mládeži volali po zavření všech barů v hlavním městě. Tehdy byla ale ještě situace kolem koronaviru úplně jiná než dnes. V současné době Česko každým dnem hlásí několik tisíc nových případů a patříme mezi nejvíce zasažené země v Evropě.

    Není tak divu, že veřejnost znepokojil nedávný seznamovací pobyt vysokoškolských studentů na Mácháči, z něhož se vrátilo zatím 116 nakažených, ale počet je pravděpodobně mnohem vyšší.

    U Máchova jezera se vystřídaly dva turnusy, v každém bylo asi 700 studentů, a to z nejrůznějších univerzit v celé zemi. Seznamovací pobyty pořádaly specializované agentury.

    Organizátoři kurzů prý dbali na dodržování opatření, jenže studenti během většiny akcí a nejrůznějších her nenosili roušky. Večer se pak chodili bavit na populární diskotéku Bílý kámen.

    „Z této akce máme taky několik případů na Technické univerzitě v Liberci. Je to akce, která byla organizovaná bez našeho vědomí. Na nás se pořadatelé neobrátili. I kdyby nastavili nějaká opatření, nebyl dobrý nápad v této době něco takového vůbec organizovat,“ sdělil iDNES.cz krajský hygienik Vladimír Valenta.

    Další seznamovák je na cestě

    Na Mácháči, který je oblíbenou destinací jak pro mladé studenty, tak například pro slavné české hokejisty, bude živo i v následujících dnech. 

    Agentura PartyStudent.cz na sociální síti avizuje, že ve čtvrtek začíná další seznamovací pobyt, tentokrát pro Vysokou školu obchodní v Praze.

    „Na seznamovák jedeme! Nařízení, které vláda vydala, neohrozí náš seznamovák. Většina programu probíhá ve venkovních prostorách kempu. Při stravování jste rozděleni a každý má své místo k sezení. Večerní program je také organizován tak, aby neporušil vládní nařízení. Při příjezdu vám bude také změřena teplota bezkontaktním teploměrem. Děkujeme všem a těšíme se na Macháči,“ informuje agentura na Instagramu, kde se objevily i fotografie z prvních seznamovacích kurzů.

    Vyjádření agentura zveřejnila před třemi dny, tedy ještě předtím než ministr zdravotnictví Prymula ohlásil omezení venkovních akcí. 

    Mnohem horší než Techtle Mechtle

    Každopádně další několikadenní párty na Mácháči je časovaná bomba a několikanásobně větší riziko než „běžný“ mejdan v Techtle Mechtle.

    Zaprvé je zde fakt, že studenti budou pospolu oproti jednomu večeru několik dní a nocí, a navíc v mnohem užším kontaktu. 

    Snímek pochází z nedávné akce na Mácháči.

    Budou spát v malých chatkách bez sociálního zařízení, často se mačkat na malých postelích, které už leccos zažily. Koupat se budou pochopitelně ve společných umývárnách a tomu, že by dodržovali Prymulou stanovenou „večerku“, věří asi jen málokdo.

    Navíc na Mácháči pražští studenti nebudou zdaleka sami. Celé Doksy jsou velmi oblíbeným „párty místem“, kam se sjíždějí jak čeští, tak zahraniční „pijani“, co každý večer nevědomky soutěží v tom, kdo se více „zduní“.

    Na Mácháči bude ještě pěkně živo.

    K dispozici je tam několik vyhlášených barů. 

    Několik z nich se nachází ve městě, nejvyhledávanějším podnikem je zcela jistě diskotéka Bílý kámen, kde je během sezony tak plno, že se tam nedá hnout. Hned naproti také velmi oblíbený Blue bar a zahradní restaurace, kde se odehrávají koncerty.

    Míst, kde se bude shlukovat velký počet alkoholem posilněných lidí, je tedy mnoho. A vůbec není tajemstvím, kolik se v okolí chatek rozjede letních románků, u nichž rouška nebude jedinou ochranou, na niž mladé páry zapomenou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:13 pátek 22. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      84
    • Haha
      41
    • Tvl
      34
    • Super
      32
    • Sladký
      18
    • Cože
      16
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...