Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pořadatel seznamováku na Mácháči: Akci pod náporem kritiky rušíme!

    Na Mácháči se prostřídaly dva turnusy asi sedmi stovek studentů. Rozšířil se mezi nimi koronavirus. | foto: Profimedia.cz

    Více než stovka lidí se vrátila domů s koronavirem a další desítky mladíků vyjely na Mácháč na několikadenní pařbu. Organizátoři seznamovacího pobytu pro čerstvé vysokoškoláky se ještě nedávno na sociálních sítích chlubili, jak se nebojí a že vládní nařízení jejich plány neohrozí. Uběhlo ale pár dní a vše je jinak! Kvůli drsné kritice, velkému zájmu médií a doporučení Ministerstva zdravotnictví se agentura rozhodla několikadenní pařbu, která začala již tento čtvrtek, nakonec raději zrušit. Jak to bude s dalšími seznamovacími pobyty?

    Krátce poté, co jsme informovali o seznamovacím kurzu na Máchově jezeře, z něhož se vrátilo zatím 116 nakažených, se agentura PartyStudent.cz na sociálních sítích pochlubila, že ve čtvrtek začíná podobná akce, tentokrát však pro nové studenty Vysoké školy obchodní v Praze.

    „Na seznamovák jedeme! Nařízení, které vláda vydala, neohrozí náš seznamovák. Většina programu probíhá ve venkovních prostorách kempu. Při stravování jste rozděleni a každý má své místo k sezení. Večerní program je také organizován tak, aby neporušil vládní nařízení. Při příjezdu vám bude také změřena teplota bezkontaktním teploměrem. Děkujeme všem a těšíme se na Macháči,“ informovala agentura na svém Instagramu, kde se objevily i fotografie ze starších seznamováků.

    Seznamovací kurzy byly naplánovány i na tento prodloužený víkend, přestože se na začátku září u Máchova jezera nakazilo covidem nejméně 116 lidí a pořádání takových akcí je v době epidemie proti doporučení hygieniků.

    Agentura PartyStudent.cz uspořádala na tento víkend další podobně zaměřenou akci a jejich instruktoři a studenti už během čtvrtka dorazili do kempu. Kontaktovali jsme proto event manažera agentury Jiřího Smetanu, který přiznal, že pod náporem kritiky se rozhodli celou akci odpískat. 

    „Akce byla předčasně zrušena s ohledem na situaci, která nastala na jiných seznamovacích pobytech jiných vysokých škol, a z důvodu aktualizace nařízení a doporučení Ministerstva zdravotnictví nepořádat podobné akce,“ řekl nám Smetana, který ale tvrdí, že jeho lidé byli na seznamovací kurz skvěle připraveni.

    „Předchozí seznamovací akce byly organizovány jinými organizacemi a školami, se kterými nemáme nic společného. Na seznamovací pobyt jsme se důkladně připravili a zajistili veškerá hygienická opatření pro co největší minimalizaci rizik. O vysokém počtu nakažených studentů na jiné akci jsme se dozvěděli v první den již probíhající naší akce po medializaci tohoto případu,“ tvrdí organizátor seznamovacího kurzu.

    Studenti v rouškách a večerka ve 22:00

    Podle Smetany dorazilo na seznamovák Vysoké školy obchodní na Máchovo jezero okolo 100 účastníků. Nejeli ale společně a v plánu byly jen venkovní akce s výjimkou stravování v zastřešeném prostoru.

    „Pravidelně kontrolujeme aktualizace na stránkách Ministerstva zdravotnictví a postupujeme podle mimořádných opatření. Celá akce je na tom stavěna. Venkovní akce byly připravené tak, že ve stejný čas se nepotkalo více než 50 lidí na jednom místě, jelikož akce s výjimkou stravování probíhala právě ve venkovních prostorech. Všichni účastníci měli po celou dobu nasazenou roušku, pravidelně používali dezinfekci, všem účastníkům byla pravidelně měřena teplota a všichni podepsali prohlášení o neexistenci příznaků virového onemocnění. Jediná provozovna v areálu kempu, kde kurz pořádáme, tedy místní restaurace, se uzavřela podle vládních nařízení ve 22:00,“ říká event manažer Smetana, podle něhož není zmíněný seznamovák jedinou zrušenou akcí.

    „Vzhledem k současné situaci rušíme do odvolání všechny plánované akce,“ řekl nám na závěr organizátor kurzu.

    Několikrát větší riziko než Techtle Mechtle

    Faktem je, že v současné době, kdy denně v Česku přibývá několik tisíc nakažených koronavirem, je podobná akce velmi riskantní.

    Čtyřdenní divoká párty mohla skončit mnohem hůře než nedávno kritizovaný večírek mladých fotbalistů v pražském klubu Techtle Mechtle.

    Zaprvé je třeba zmínit, že studenti měli být pospolu oproti jednomu večeru několik dní a nocí, navíc v mnohem užším kontaktu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:55 sobota 23. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      22
    • Tvl
      20
    • Trapas
      15
    • Haha
      14
    • Sladký
      13
    • Cože
      11
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...