Bývalý sparťan Zelenka dvakrát napadl manželku: „Neuklízí a vylila na mě kolu“

Platí za jednu z ikon fotbalové Sparty, vždyť v jejím dresu válel v dobách, kdy se tři sezony po sobě probojovala do Ligy mistrů. Jenže těm časům už dávno odzvonilo a Lukáš Zelenka je teď v první řadě pořádným průšvihářem. Už podruhé totiž napadl svoji manželku a přátelům, kteří se jí zastali, pak měl vyhrožovat svými styky s mafií! „Dal jsem jí facku. (...) Když nadává a ještě na mě vylije kolu, tak se člověk prostě neudrží,“ vysvětlil Zelenka Blesku.

Lukáš Zelenka válel se Spartou v Lize mistrů, zahrál si v zahraničí a třikrát dokonce oblékl reprezentační dres. Jenže ačkoliv je mu dnes 38 let a na profesionální úrovni by mohl klidně stále hrát, od roku 2012 se jeho fotbalovým vrcholem stal Prostějov.

Možná i proto teď Zelenka nepůsobí ani trochu vyrovnaně. Naopak se z něj podle okolí stal opilec a násilník, který neváhá napadnout ani svoji ženu. Dokonce to udělal už dvakrát!

Jak informuje Blesk, poprvé se tak stalo koncem srpna, a to rovnou před zraky fanoušků vesnického klubu, za který teď Zelenka hraje, i svých dvou synů. „Přijel na hřiště značně podnapilý, což je úplně běžné, šel za svou manželkou a před zraky svých dvou dětí ji napálil tak, že paní Klára lehla k zemi. Byla přivolána policie,“ popsal Blesku svědek.

Ostuda ani fakt, že se do případu vložila policie, ovšem Zelenku zjevně neprobraly. V neděli svou ženu napadl podruhé. A tentokrát policie nejenže zahájila přestupkové řízení, ale dokonce musela zasahovat v jejich bytě!

Lukáš Zelenka v dobách, kdy válel za Spartu.

Ve vesnici teď Zelenka platí za hrubiána, který navíc všem okolo vyhrožuje, a dokonce se vychloubá styky s mafií. „Manželku terorizuje. Chlapům, kteří se Kláry zastávají, vyhrožuje, že nevědí, s kým si zahrávají, že on má styky s mafií,“ popisuje muž z jeho sousedství.

Vylila na mě kolu, tak jsem jí dal facku

Bývalého ligového záložníka už s dotazem na oba incidenty konfrontoval redaktor Blesku. Zelenka se nejprve bránil, že svou ženu rozhodně nezbil, a dokonce výhružně oznámil, že si zjistí, kdo ho „napráskal“.

„Já si zjistím, odkud jste tu informaci dostal. Něco pravdy na tom je, ale není to tak, jak jste tu otázku položil (dotaz zněl, jestli Zelenka zbil svoji ženu, pozn. red.). Manželku jsem určitě nezbil. Někdo mě napráskal, to je jedno. Dal jsem jí facku,“ vysvětlil Zelenka a nijak nepopíral informaci Blesku, že měl matku svých dvou synů napadnout proto, že ho polila.

Důvod, proč na svoji ženu opakovaně vyjel, je podle bývalého fotbalisty její chování před plánovaným rozvodem.

„Ona na mě teď volá policii, protože se budeme rozvádět. Dlouho dobu si nerozumíme. Jak už nehraju profi fotbal, tak chce z toho vymlátit co nejvíc peněz,“ domnívá se Zelenka a dodává, že ho manželka kvůli rozvodu všude „špiní“.

„Ona podala žádost o rozvod, chce hromadu peněz. Doma už neuklízí, nestará se, tak jsem naštvaný, tak se mi nedivte. Když člověk žije celý život slušně, stará se o rodinu a manželka se takhle chová, no tak mě to štve. Prostě jsem už nevydržel s nervama. Ale není to tak, že bych manželku úplně bil,“ popisuje.

Lukáš Zelenka býval kdysi označován za velký talent českého fotbalu.

Zelenku prý k útoku dohnala manželka sama, a to tím, že mu nadávala a polila ho kolou. Co ho na jeho jednání štve, je to, že incidentu byli přítomni synové. 

„Děti jsou z toho špatné, protože dva kluci byli u toho, když jsem jí tu facku dal. To je trochu zasáhlo, ale já s nimi mám fajnovej vztah. (...) Tu potyčku jsem nezvládl. Ona to není sranda. Když manželka nadává a ještě na mě vylije kolu, tak se člověk prostě neudrží. Neovládl jsem se,“ řekl Zelenka, který na závěr přiznal, že se před útokem lehce posilnil alkoholem.

„No, něco jsem měl. Nějaké pivko, ale nebylo to tak, že bych byl úplně opilej. Prostě jsem seděl, nějak jsme se pohádali, myslím si, že to pivo v tom úplně nehrálo roli. Spíš ten vztek, když vám někdo říká, že jste nula. Přitom žena žije celý život z mého, z toho, co jsem já odehrál,“ dodává.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:27 čtvrtek 17. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 71
  • 36
  • 17
  • 14
  • 11
  • 10