Důkazy nejsou, pochyb moc: 5 důvodů, proč je Nečesaného případ navždy zpackaný

Lukáš Nečesaný by měl konečně dostat pokoj. Tady je 5 důvodů, proč je jeho případ už naprosto zpackaný a nikdy nemůže být spravedlivě vyřešen! | foto: iDNES.cz

Ústavní soud se během úterka postavil za Lukáše Nečesaného a na jeho stížnost zrušil rozhodnutí vrchního soudu znovu obměnit soudní senát. O případu údajného pokusu o vraždu, čehož se měl Nečesaný podle obžaloby v roce 2013 dopustit na kadeřnici a zároveň ji oloupit o deset tisíc korun, tak bude rozhodovat stejná sestava jako doposud. Také už se v zamotaném případu ztrácíte, jako nepochybně i velká spousta dalších lidí, které osud Lukáše Nečesaného zajímá? Přečtěte si pět důvodů, proč by měl podle nás mladý otec, který si odseděl dva a půl roku za mřížemi na Mírově, dostat pokoj, protože jeho případ je už naprosto zpackaný!
1/6

Prapodivná válka soudů

Už jen to, že si soudy všech instancí přehazují Lukáše Nečesaného jako horký brambor, o lecčems svědčí. Jeho rozsudek byl změněn šestkrát (!) a případ se dávno změnil spíše v bitvu soudů o to, čí rozhodnutí je pravda.

Abyste měli představu: nejprve senát hradeckého krajského soudu napařil Nečesanému v lednu 2014 rovnou šestnáct let vězení. Pak ovšem zaúřadoval Vrchní soud v Praze a rozsudek zrušil. Na to ale krajský soud opět zareagoval šestnáctiletým trestem pro Nečesaného, načež vrchní soud opět do jeho rozhodnutí zasáhl, tentokrát ovšem jen zmírněním trestu na třináct let. 

Když se zdálo, že jsou dohady soudů u konce, do případu se vložil Nejvyšší soud, aby Nečesanému přerušil trest a zrušil rozsudek. Za pravdu dal Nejvyššímu soudu tentokrát i hradecký soud, který pod obměněným senátem zprostil Nečesaného obžaloby. Následovalo odvolání státní zástupkyně a nyní je věc zpátky u krajského soudu, přičemž ten chtěl ustanovit zmíněný nový senát, proti čemuž ale podal Nečesaný stížnost a Ústavní soud se postavil na jeho stranu.

Jak dlouho budou soudní tahanice kolem Lukáše Nečesaného trvat?

Blázinec, že? Zamotanější soudní tahanici snad česká justice nepamatuje a je zkrátka evidentní, že řada soudců přinejmenším není přesvědčena o Nečesaného vině. Už to je jasný signál, že pokud nikdo nevyrukuje s novým, převratným důkazem či zjištěním, Nečesaný by neměl skončit za mřížemi.

1/6
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:00 středa 12. června 2019. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 19
  • 16
  • 16
  • 14
  • 9