Tragický osud kuchaře z Ano, šéfe! Zdražování energií mu uhnalo smrt

Svou dobráckou povahou a kuchařským uměním v televizní show Ano, šéfe! naprosto dostal Zdeňka Pohlreicha. Sympaťáka Ludwiga Westermaira ale potkal velmi krutý osud. Kvůli energetické krizi musel před pár týdny zavřít svou milovanou restauraci Westy. Nyní jeho manželka Jana oznámila smutnou novinu. Rodák z rakouského Kitzbühlu náhle zemřel! Bylo mu 61 let.

Ve většině dílů pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich sprostě nadával a nechápal, v jakých podmínkách a z jakých surovin čeští kuchaři vaří.

Když ale dorazil do hodonínské restaurace Westy, kde byl králem kuchyně rakouský sympaťák Ludwig Westermair, měl Pohlreich jen slova obdivu a podniku udělil tři hvězdy.

„Tohle je esence toho, jak má vypadat rodinný podnik. Chlap vzadu v kuchyni, manželka na place. Jednoduché uspořádání. Mně je to hrozné blízké,“ smekl před Westermairem a jeho českou manželkou Janou Pohlreich.

Ludwig Westermair se svou manželkou Janou

Na konci září Westermair na facebookových stránkách své restaurace oznámil, že svůj podnik zavírá.

„Vzhledem k současné realitě, která nás radikálně a neomylně likviduje (ceny vstupů: energie, plyn, potraviny apod.), oznamuje naše rodinná restaurace ukončení provozu. V činnosti budeme pokračovat do konce října,“ stálo v prohlášení.

Tehdy nikdo nemohl tušit, že Westermair se oficiálního konce své restaurace ani nedožije.

Ludwig Westermair

Netrpěl, ale jeho odchod mě neskutečně bolí, smutní manželka Jana

Zhruba dva týdny po zveřejnění výše uvedeného příspěvku přišla tragická zpráva v podobě úmrtí talentovaného kuchaře. Věčně usměvavý Ludwig zemřel ve středu.

„Odešel můj jedinečný a ničím nenahraditelný muž, kterého jsem bezvýhradně milovala a vážila si jej pro jeho čistou duši, pevný charakter, profesionalitu, velkorysost a dobrotu,“ napsala v pátek na sociální síti manželka Jana.

„Bývala bych si přála, abychom si ještě mohli užít společný čas bez stresů a povinností, na který se velmi těšil i on sám. Ale události posledních let jeho srdce už patrně nemohlo unést a příběh se uzavřel, i když jsem jej úpěnlivě volala zpět,“ dodala Jana Westermair, která svého muže nazývala „velkým čarodějem“.

„I v poslední chvíli jsem byla vedle něj a dnes už vím, že nikterak netrpěl. Co však v tuto chvíli neskutečně bolí, je to, že odchod mohl přijít o několik desítek let později,“ uvedla ještě manželka rakouského kuchaře.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:18 neděle 12. února 2023. Anketa je uzavřena.

  • 176
  • 33
  • 19
  • 15
  • 15
  • 9