Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pašeračka Lucie: Z brazilského kriminálu ji pustili kvůli kojení! Co s ní bude dál?

    Češku Lucii zatkli i s její dvouletou dcerkou v Brazílii. Pašovala kokain! | foto: Facebook

    Češka Lucie T. (33) vyrazila se svou teprve dvouletou dcerkou do daleké Brazílie. Odtud se chtěla vydat do Thajska. Celníci v Sao Paulu u ní ale našli šest kilogramů kokainu v suvenýrech a její cesta za dobrodružstvím tak skončila. Mnoho lidí překvapilo, že žena z Moravskoslezského kraje byla krátce po zadržení propuštěna na svobodu. Klidné spaní u ní ale nehrozí. Co teď Lucii čeká?

    Matku tří dětí podle deníku SBT Jornalismo zadržela brazilská policie 11. září. Češka byla následně obviněna, že se snažila převézt tvrdé drogy do Thajska. Kokain byl údajně ukryt v replice obrazu Poslední večeře od Leonarda da Vinciho a také v šachovnici.

    Lucie původně putovala do kriminálu, nakonec jí ale soud povolil domácí vězení. Údajně z toho důvodu, aby mohla pečovat o teprve dvouletou dcerku, kterou prý stále kojí.

    Češku teď čekají měsíce nejistoty. Pokud bude shledána vinnou, je téměř jisté, že bude od svých dětí hodně dlouho odstřižena.

    „Vše bude postupovat v tomto případě podle brazilských zákonů. Bude to probíhat zhruba v těch rysech, že se udělá expertiza na tu látku, žena bude zřejmě zadržena s ohledem na to, že je cizinka. Dále bude pravděpodobně prováděno dokazování, budou vyslýchané osoby kolem té kauzy včetně samotné Češky, která by měla dostat obhájce,“ popsal pro Blesk.cz kriminalista Josef Doucha.

    Podle kriminalisty má Lucie ale naději, že si případný trest nakonec odsedí v České republice.

    „Předpokládám, že i tam (v Brazílii) platí, když je vazební vyšetřování nebo trestný čin takto závažný, že je nutná obhajoba. Vše bude záležet na důkazní situaci. Naděje, že bude vydána do České republiky, je, ale bude to záležet právě na brazilském systému,“ dodává Doucha.

    Podle mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Zuzany Štíchové nemá Česká republika s Brazílií uzavřenou smlouvu o vydávání trestanců.

    Magdu z kriminálu propustili, Tereza čeká na odvolací soud

    Není tomu dlouho, co byla v brazilském Sao Paulu zadržena i česká pašeračka Magda. Ta původně vyfasovala osm let, trest jí byl později snížen na pět let a osm měsíců. Magda byla poté propuštěna z důvodu přeplněné věznice. Po dobu trestu ale nesmí opustit zemi a musí se pravidelně hlásit na policii.

    Když je řeč o českých pašerácích, nesmíme zapomenout na Terezu Hlůškovou, kterou loni v lednu zadrželi pákistánští celníci s kufrem plným heroinu.

    Dívka byla letos v březnu nepravomocně odsouzena k osmi letům a osm měsícům. Po rozsudku dívka podala odvolání a doufá, že ji z pákistánské noční můry vysvobodí odvolací soud.

    I v jejím případě ale existuje malá naděje, že by si svůj trest mohla případně odkroutit v Česku, i přes to, že smlouvu s Pákistánem o vydávání vězňů uzavřenou nemáme.

    „V případě pravomocného odsouzení pákistánským soudem by bylo možné předání odsouzené k výkonu trestu do ČR, a to na bezesmluvním základě. Musela by s tím souhlasit i pákistánská strana,“ řekla bývalá mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Irena Valentová.

    Tereza měla stanout před soudem v pondělí 7. října. K líčení ale nedošlo. Jak je v Pákistánu zvykem, jednání bylo odročeno na neurčito.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 6:15 středa 12. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      25
    • Trapas
      22
    • Tvl
      19
    • Super
      18
    • Cože
      18
    • Sladký
      17
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...