Opil se a urážel! Poslankyně STAN se chytila na fejkový účet Berkovce z ANO, zbaštila i omluvu

Ministr vnitra Vít Rakušan platí za bojovníka proti dezinformacím, před měsícem je v rozhovoru pro Hospodářské noviny označil za „obrovitánskou hrozbu pro Česko“. Se školením by ale nejdříve mohl začít ve vlastních řadách. Poslankyně Lucie Potůčková se i přes varování diskutérů nechala nachytat na zcela očividný fejkový účet poslance za ANO a někdejšího moderátora Snídaně s Novou či Evropy 2 Stanislava Berkovce, jenž měl známé advokátce Lucii Hrdé vulgárně psát, že ráda souloží. „Dobrákovi“ za klávesnicí naletěla dokonce nadvakrát.

„Lucie Hrdá, ta ráda m*dá. Zdraví Standa Berkovec,“ měl napsat poslanec za hnutí ANO a také známý moderátor několika populárních pořadů.

Na první pohled bylo podle počtu sledujících i historie profilu poznat, že Berkovec na druhé straně nesedí. Sám ani Twitter nemá. Lucie Potůčková z hnutí STAN si ale vulgární komentář vystavila na svůj profil a začala za něj soka z Poslanecké sněmovny bičovat.

„A tak se nám to tak nějak pěkně všechno sbírá. Růžička, Kolovratník a teď i pan Berkovec. Poslanci. Útoky, urážky, trapnost, nenávist. Hate speech vede k hate crime,“ napsala Potůčková.

Lidé ji začali rázem upozorňovat, že se chytila na špek a bylo by namístě tweet stáhnout. Majitel fejkového účtu si ale s poslankyní pohrál ještě o trochu více.

„Ne, bohužel to fejk není, a dlužno dodat, že se paní Hrdé už i omluvil... Prý noční sázka. Mně to přijde příšerné i tak. Když se v noci ožere s chlapáky, nechť mu příště někdo sebere mobil,“ uvedla Potůčková na Berkovcovu adresu.

Stanislav Berkovec, Gábina Partyšová

„Je to fejk, paní. A nepřijde mi vůbec vtipné, že naskakujete na dezinformaci,“ upozorňovali ji nadále diskutující, přičemž si přisadila i exposlankyně za ANO a dobrá kamarádka Stanislava Berkovce Marcela Melková.

„Představitelka pětikoalice, která není schopna si ani zjistit, zda náhodou sprostě nekomentuje falešný profil. Poslanec Berkovec účet na Twitteru vůbec nemá, Opravdu vám stačí předhodit fejk, starostko z Krkonoš? Smutné a vypovídající,“ napsala.

Teprve až po četných upozorněních ze strany veřejnosti si dala Lucie Potůčková říct.

„Omlouvám se tímto pravému poslanci Stanislavu Berkovcovi. Pokud někdo záměrně vytvořil jeho věrohodný fejkový profil (a těžko pochopit proč), ze kterého píše nesmysly a urážlivé tweety, je to prostě svinstvo, a to napříč všemi stranami,“ musela uvádět na pravou míru.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:36 úterý 28. března 2023. Anketa je uzavřena.

  • 42
  • 11
  • 6
  • 6
  • 5
  • 3