Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Uráží ženy a je nezpůsobilý! Jiří X. Doležal žádá poslance o odvolání Xavera Veselého z Rady ČT

    Od zvolení moderátora Luboše Xavera Veselého (51) do Rady České televize uběhl už téměř měsíc. Stále se ale najdou tací, kteří se s tím nemohou smířit a snaží se to ze všech sil změnit. Jiří X. Doležal (55) nově rozjel internetovou petici, jež má jediný cíl: dostat Xavera pryč z kontrolního orgánu ČT. Co na to Xaver?

    Koncem května poslanci zvolili nové členy Rady České televize, do kontrolního orgánu veřejnoprávní televize se dostala ekonomka Hana Lipovská, novinář Pavel Matocha a moderátor Lubomír Xaver Veselý.

    Zvláště první a třetí jméno rozpoutalo vlnu nevole mezi opozičními politiky i českou veřejností. Kdo si myslel, že kritika po zvolení nových radních už definitivně skončila, ten se zmýlil.

    S peticí se vytasil novinář a aktivista za legalizaci rekreačního užívání marihuany Jiří X. Doležal, jemuž se nelíbí, že Veselý ve svém živém streamu před časem nazval redaktorku serveru Forum 24 „zrůdou, kterou by měli hnát svinským krokem“.

    Jiří X. Doležal

    Hovorková v jednom ze svých článků naznačila, že Xaver Veselý hodlá „znormalizovat“ dlouholetý pořad České televize Otázky Václava Moravce a chce z něj udělat něco takového, jako jsou Události, komentáře.

    „Je to manipulace jako Brno a lež. Už ten titulek svědčí o tom, že vám někdo chce ublížit. Jsem třídní nepřítel dementního serveru Forum 24. Ta samá Johana Hovorková, ta samá lhářka a manipulátorka jezdí na gymnázium v Jičíně debatovat s dětmi. Až uslyšíte, že vaše dítě bude mít besedu s paní Hovorkovou, jděte tam a žeňte ji svinským krokem, tyhle zrůdy přece nemají co vyprávět děckám a nafukovat jim hlavu,“ řekl ve svém streamu Xaver Veselý.

    „Jsou to bohapustí lháři a já dodávám svině,“ přilil ještě olej do ohně novopečený radní ČT.

    Nezvládá emoce a není způsobilý!

    Výše uvedená slova z úst Xavera Veselého naštvala Doležala, který se rozhodl konat a založil internetovou petici.

    „Jako občan této republiky považuji za zcela nepřijatelné, aby dohled nad veřejnoprávní televizí vykonávaly a členy Rady České televize byly osoby, které se ve veřejném prostoru, v médiích, dopouštějí vulgárních verbálních útoků na ženy,“ vysvětluje Doležal.

    „Vulgárnost k ženě není názorový či kulturní proud, ale sociální patologie. Proto vás tímto žádám o urychlené odvolání pana Lubomíra Veselého z funkce člena Rady České televize. Tolerovat vulgárnost k ženám u osob, které mají dohlížet na vyváženost veřejnoprávní televize, není v civilizované společnosti přijatelné. Osoba v takto exponované pozici musí znát a zvládat alespoň základní prvky etiky a etikety. Pan Veselý však nyní v médiích prokázal, že buď elementární etiku a etiketu, či jenom běžnou slušnost nezná, nebo nezvládá své emoce. Rozhodně však vyřkl takové vulgarity na adresu ženy, že není způsobilý vykonávat funkci člena Rady ČT,“ míní Doležal, jehož petici podepsalo už téměř 1500 lidí.

    Veselý: Petice mě nezajímá, s Doležalem problém nemám

    O názor na zmíněnou petici jsme požádali Luboše Xavera Veselého

    „Nemám k tomu komentář,“ sdělil nám nejprve a dodal, že s Jiřím X. Doležalem nikdy neměl žádný problém.

    „Známe se, byl u mě párkrát na rozhovoru. Nepřemýšlím nad tím, ale do Rady ČT jsem se dostal demokratickou volbou. Přemýšlím nad tím, co teď trápí radu a co musíme projednávat, tomu věnuji čas, ale tohle mi je úplně jedno,“ řekl nám Xaver Veselý.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:56 úterý 20. října 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      49
    • Super
      41
    • Haha
      15
    • Cože
      14
    • Sladký
      13
    • Tvl
      13