Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Xaver tasil anketu k pořadu 168 hodin s Fridrichovou: Co na to Hrušínský a Třeštík?

    Když člen Rady České televize Luboš Xaver Veselý udělal anketu na téma pořadu 168 hodin s Norou Fridrichovou, správně tušil, že tím otevře Pandořinu skříňku. Zvláště poté, co se řeší, zda se měla odvysílat peprná slova ministryně Jany Maláčové adresovaná premiérovi. Výsledky byl ale moderátor možná nemile překvapen.

    „Považujete 168 hodin Nory Fridrichové za hodnotný pořad televize veřejné služby?“ vykopl na sociální síti Luboš Xaver Veselý poté, co v pořadu 168 hodin zazněla jadrná slova ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) směrem k Andreji Babišovi (ANO).

    Není žádným tajemstvím, že moderátor pořad, jehož tváří je Nora Fridrichová, nemá zrovna v lásce. I tak nechal veřejnost, ať si sama rozhodne, nakolik pořad do portfolia média veřejné služby patří nebo nepatří. Správě tušil, že lidé jsou v tomto případně rozdělení na dva nesmiřitelné tábory.

    Jestli Veselý čekal smršť nenávistných komentářů směrem k pořadu Fridrichové, možná byl docela zklamán. Hlasů, které daly Noře palec nahoru, bylo víc než dost. Není divu, že se do ankety radní ČT nijak zvlášť nezapojil a nechal ji žít si vlastním životem, ať se odpůrci a příznivci pořadu zhádají mezi sebou.

    „Pořad 168 hodin je hodnotný a významný pořad České televize. Žádný politik by neměl mluvit jinak před kamerou a jinak, když si myslí, že ho nikdo neslyší. Jako když se Babiš za kamerami chlubil, že Čapí hnízdo je jeho nejlepší projekt, a před nimi se k němu neznal,“ reagoval na Xaverův „výkop“ Jan Hrušínský.

    „Nora Fridrichová se zachovala příkladně veřejnoprávně, když zveřejnila, že ministryně Maláčová za kamerou nazývá premiéra debilem. To bys jako novinář měl vědět. Nebo se snad člen Rady ČT Luboš Xaver Veselý domnívá, že je správné, když politici lidem lžou?“ ptal se principál Divadla Na Fidlovačce.

    „Samozřejmě!“ přidal se fotograf Tomáš Třeštík, na jehož slova okamžitě reagoval jeden z diskutujících.

    „Nora je plná nenávisti, až jí to leze na mozek,“ vzkázal mu Milan Basl.

    „Kdyby ta vaše věta měla být nějaký pes, jakýkoli, bude to určitě starý jezevčík. Potkávám je u nás v parku, takoví věčně nasraní, zahořklí a zlomyslní problémisti, co je sere, že mají krátké nohy. Ostatní psi z nich mají prdel a utíkají jim. Všímají si jich jen jejich páníčci, někdy ani ti ne. No nic, hezký večer,“ odpověděl mu Třeštík.

    „Tomáši Třeštíku, souhlasím s vámi, ale na jezevčíky mi nesahejte,“ vložila se do diskuze Anežka Janatová.

    Našlo se i dost těch, kdo pořadu 168 hodin za službu veřejnosti nepovažují a klidně by se bez něj obešli. Rozhodně však nebyli v převaze. Luboš Xaver Veselý teď už dobře ví, že Nora Fridrichová a její tým mají sympatizantů a podporovatelů víc než dost. 

    Fanoušků navíc přibývá ruku v ruce s tím, jak moc se v reportážích a příspěvcích tepe do vlády a jejích přešlapů.

    Zůstává proto otázkou, jestli je Veselý s výsledky „referenda“ spokojený. Každopádně zaujal, jeho příspěvek má přes dva tisíce (ne)lajků a úctyhodných osm tisíc komentářů.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:20 pátek 19. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      190
    • Super
      76
    • Haha
      36
    • Tvl
      33
    • Sladký
      24
    • Cože
      22
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...