Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kikino, kreténe, pitomče... Zaorálek se posmíval Václavu Klausovi! Brzy přišla rázná odpověď

    Klausův mluvčí se ostře pohádal s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem. | foto: Facebook/Twitter

    Jak málo stačí, aby se na české politické scéně začalo střílet ostrými. Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) se na Twitteru velmi nelichotivě vyjádřil o exprezidentovi Václavu Klausovi. Nazval ho Kikinou, tedy přezdívkou, kterou má mít Klaus údajně v homosexuální komunitě. Netrvalo dlouho a bývalé hlavy státu se na sociální síti zastal mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka. Zaorálka nazval kreténem, hlupákem či ignorantem!

    Na nahrávce z dílny Televize Seznam, kterou Zaorálek na sociálních sítích sdílel, herec Milan Šteindler připomíná příhodu, o niž se postaral český prezident Václav Klaus, když na státní návštěvě Chile v roce 2011 „zabavil“ protokolární pero. 

    Spot vznikl v rámci kampaně Národního památkového ústavu nazvané #napamatku, která si klade za cíl přilákat návštěvníky na hrady a zámky.

    „Machu Picchu na Berounce! A už se máme na co těšit. Vivat Ki-ki-na!“ napsal Zaorálek a sdílel výše zmíněné video.

    I když ministr slovo Kikina (stejně jako herec na zmíněné nahrávce) rozdělil na slabiky, každému došlo, že tím narážel na několik let starou „gay aféru“ exprezidenta Václava Klause.

    Historicky druhého českého prezidenta nařklo několik osob z toho, že je homosexuál, a v gay komunitě se mu mělo přezdívat Kikina. Někteří gayové dokonce Klause označili za nejvlivnějšího homosexuála v Česku. 

    „Troufám si říct, že pan Klaus je homosexuál, ale já jsem homosexualista. Důkazy nemám, ale my máme takový náš ‚gaydar‘. To je slovo odvozené od slova radar, je to určitá směsice signálů, které vnímáme,“ řekl pro časopis Instinkt šéfredaktor gay magazínu Lui Jakub Starý.

    O Klausově hanlivé přezdívce Kikina hovořila veřejně například herečka Eva Holubová. „Celá Praha mluví o tom, že Václav Klaus je homosexuál, už léta – třeba je, třeba není, mně to vůbec nevadí, já mám homosexuály ráda – že se mu říkalo Kikina, to ne, to je tabu, to se nenapíše, z toho se sranda nedělá, na to se prostě nesmí sáhnout, to mi na tom vadí,“ řekla v roce 2008 Holubová v pořadu bývalé televize Z1.

    Klausův mluvčí: Zaorálek je kretén a ignorant!

    Klaus tyto spekulace ale rázně popíral a naopak byl vždy zastáncem „tradiční rodiny“, kterou tvoří muž a žena. Není tak divu, že když někdo „gay aféru“ i po dlouhých letech vytáhne, v Petru Macinkovi, mluvčím Institutu Václava Klause, bouchnou saze.

    „Že jste, pane ministře, kretén, hlupák a v pravém slova smyslu ignorant, to už většina národa ví docela dobře. Ale že jste navíc ubožák, který nemá důstojnost a slovo noblesa si poběží vyhledat ve slovníku hned poté, co se naučí číst, jsem netušil, že někdy budu o vás (odteď už vždy a všude) říkat. Maucta, pitomče,“ napsal Zaorálkovi na Facebooku Macinka.

    Petr Macinka se pustil do ministra kultury Lubomíra Zaorálka.

    Do Zaorálka se kvůli „kauze Kikina“ pustili i další. Ministr kultury na tom ale nevidí nic špatného.

    „Nemyslím si, že je to ploché a povrchní. Humor je zatraceně těžká věc. A já měl rád Českou sodu, řehtám se nad šílenou chůzí Montyho Pythona, slzím když Milan Šteindler předvádí audienci Miloše Zemana u britské královny. Je to kumšt a smekám před tím,“ vzkázal svým kritikům Zaorálek.

    Ani spot, který má přilákat návštěvníky českých památek, jež otevírají 25. května, není bez chyby. Ve videu si Milan Šteindler plete hrad Trosky s hradem Hazmburk. Snad tvůrci neudělají chybu, až budou posílat fakturu na NPÚ. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 18:36 pondělí 21. září 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      109
    • Super
      84
    • Haha
      36
    • Tvl
      29
    • Cože
      27
    • Sladký
      21