Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Rváč ze Sněmovny Volný: Havla má za agenta a vlastizrádce, živil ho byznys s chudobou

    Smáli se mu ostatní poslanci, on si ale za svým projevem stál natolik, že byl ochoten kolegům rozdávat „flákance“! Z bývalého člena SPD Lubomíra Volného se kvůli jeho extempore, kdy v přímém přenosu napadl předsedajícího Poslanecké sněmovny Tomáše Hanzela (ČSSD) a postrkoval se i s dalšími poslanci, rázem stal jeden z nejvyhledávanějších politiků Česka. Píše se o něm i v zahraničí. Prazvláštní vyjádření a kontroverzní kauzy se Volnému nevyhýbaly ani v minulosti.

    I když se to v politické straně SPD jenom hemží zvláštními postavičkami, Lubomír Volný vždy tak nějak vyčníval.

    Ještě když v roce 2017 vykonával funkci předsedy moravskoslezské SPD, rozohnil se na Facebooku kvůli situaci v Iráku a udělil národu lekci z historie.

    „Islám je nenávistná, nadřazenecká, genocidní ideologie 1400 let mrtvého pouštního pedofila, masového vraha, zloděje a psychopata Mohameda a tato mršina chorého pouštního beduína nemá v civilizovaném světě společně s fašismem, nacismem, bolševickým komunismem a dalšími totalitárními ideologiemi co dělat,“ oznámil světu Volný na Facebooku krajské pobočky strany.

    Už tehdy se začalo mluvit o tom, že Lubomír Volný je trnem v oku některým spolustraníkům pro údajné diktátorské praktiky, jimiž měl ovládat stranickou pobočku v Moravskoslezském kraji. 

    Dokonce prý měla vzniknout petice na jeho odvolání. Volnému se ale mezitím v jeho hlavě rodil plán, jak se stane novým předsedou SPD a nahradí zakladatele strany Tomia Okamuru.

    To se mu ale nepovedlo.

    Spekulace, že Volný má v SPD problémy a je tam jaksi neoblíbený, se potvrdily v roce 2019, kdy stranu opustil. Vedení SPD ho vyzvalo k tomu, aby se vzdal poslaneckého mandátu, Volný to odmítl.

    „Způsob, kdy Lubomír Volný na Facebooku oznámil vystoupení z hnutí SPD, považujeme především za mimořádně lidsky neslušný styl komunikace. Jelikož se Lubomír Volný stal poslancem díky SPD, vyzýváme ho ke složení poslaneckého mandátu, aby uvolnil místo dalšímu v pořadí na kandidátce SPD. On však složení mandátu odmítá,“ komentoval Volného konec předseda SPD Tomio Okamura.

    „Já jsem svůj mandát získal i díky tvrdé práci členské základny SPD v Moravskoslezském kraji a také díky tomu, že jsem měl druhý nejvyšší počet preferenčních hlasů za SPD hned po Tomiu Okamurovi. Takže já se určitě práce pro přirozenou lidskou svobodu a přímou demokracii nevzdám, i vzhledem k tomu, že SPD, do které jsem vstoupil, za kterou jsem kandidoval a pro kterou jsem tři a půl roku pracoval, dnes již neexistuje,“ reagoval Volný, který poté založil vlastní hnutí Jednotní – alternativa pro patrioty.

    Lubomír Volný ještě coby člen SPD

    Havel byl vlastizrádce a tajný agent

    Ještě než Volný z SPD odešel, stihl se „proslavit“ jako velký kritik prvního českého prezidenta Václava Havla, jehož označoval za vlastizrádce a tajného agenta.

    „Agresivní havlisté dnes v diskuzích předvádějí své ‚lepšočlověčenství‘. Dokonalá ukázka libdem‘ nácků v akci,“ reagoval poté na drsnou kritiku politik a učitel.

    Redaktoři Expres.cz se Lubomíra Volného na jeho výlevy zeptali. Jemu se ale příliš mluvit nechtělo a vzkázal nám pouze, že vyslovil svůj názor. „To snad mohu, ne?“ zeptal se ironicky.

    Volný označil Havla za jednoho z největších vlastizrádců této země. Své názory napsal na Twitter a Facebook.

    Byznys s chudobou v romském ghettu

    Nejvíce ale Volného patrně „proslavila“ kauza z roku 2018, kdy prasklo, že tehdy ještě poslanec za SPD vlastní šest bytů ve dvou domech v romském ghettu v Ostravě (ve čtvrti Přívoz).

    Obě stavby koupil před pěti lety dohromady za 3,2 milionu korun. Lidé za pronájem zchátralých bytů platí okolo deseti tisíc korun měsíčně, což je zhruba třikrát více, než kdyby bydleli v obecním.

    „Jsme pobouřeni jednáním tohoto zastupitele v souvislosti s pronajímáním bytů v sociálně vyloučené lokalitě a zneužíváním sociálních dávek na bydlení. Jsme přesvědčeni, že takové jednání je neslučitelné s morálními vlastnostmi zastupitele kraje,“ okomentoval Volného kontroverzní byznys zastupitel a také poslanec Josef Bělica z ANO.

    „S nemorálním podnikáním nemohu skončit, když jsem s ním nikdy nezačal,“ reagoval Lubomír Volný, který tvrdil, že byty začal pronajímat z toho důvodu, že by jinak musel vyhlásit osobní bankrot.

    „Raději sáhnete na poslední rodinné úspory určené na rekonstrukci prvního domu, vyřídíte další hypotéku, sám se nastěhujete i s rodinou do nájemního bytu 2 + 1 a koupíte další dům v ghettu, jen proto, abyste podruhé během pár týdnů utíkal jako pracující a bezúhonný člověk před osobním bankrotem,“ napsal Volný tehdy ve svém vyjádření.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:22 sobota 22. května 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      44
    • Trapas
      28
    • Sladký
      19
    • Haha
      18
    • Tvl
      17
    • Cože
      16
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...