Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Volný po rvačce ve sněmovně: Uznání od Lipovské, aplaus jako pro hrdinu a útok na Okamuru!

    Zachoval se jako frajer, řekla o „rváčovi“ Volném Lipovská. | foto: Koláž Expresu

    Pár hodin po dalším šíleném extempore na půdě Poslanecké sněmovny uspořádal nezařazený poslanec Lubomír Volný na jihlavském náměstí setkání s fanoušky. Zhruba dvouhodinové debaty se zúčastnila i dnes už bývalá radní České televize Hana Lipovská, kvůli které Volný v pátek rozpoutal peklo a rozbil pult pro šéfa Poslanecké sněmovny. „Dnes byl frajer, má u mě plus,“ smekla před svým ochráncem Hana Lipovská. Volný zase svým podporovatelům vysvětlil, čím ho naštval jeho bývalý kolega z SPD Tomio Okamura.

    Poté, co byl Lubomír Volný vyveden z Poslanecké sněmovny, nasedl se svým kolegou a „věrným spolubojovníkem“ Marianem Bojkem do autobusu, který ho dovezl na jihlavské náměstí.

    Tam na něj čekalo několik věrných fanoušků, kteří poslance přivítali potleskem.

    „Sněmovna dneska dokázala zastrašit radní všech mediálních rad. My všichni je platíme a oni se nám vysmívají. Jak můžete ovlivnit chod České televize? Vždyť to má být veřejnoprávní médium,“ hlásal před svými příznivci Lubomír Volný, který si na happening musel vyměnit košili, protože tu, kterou měl ve sněmovně, mu potrhali členové ochranky.

    Akci moderovala Jana Bobošíková, která v říjnových sněmovních volbách také kandiduje za Volný blok. 

    Po proslovech Volného a Bojka přivítala čerstvě vyloučenou radní Hanu Lipovskou. Ta fanouškům mimo jiné sdělila, že i když nemá ráda žalování, zvažuje žalobu.

    Lipovská poté ocenila svého „ochránce“ Lubomíra Volného, který se za ni v pátek ve sněmovně doslova statečně bil.

    „Dneska byl frajer, má u mě plus,“ smála se Lipovská, která se nechala vyfotit ve Volného náručí a snímek baví český internet.

    Lubomír Volný se ve sněmovně statečně rval za Hanu Lipovskou.

    Okamura se choval jako zbabělec a lhář! Chci si to s ním vyříkat

    Lidé se Lubomíra Volného následně ptali na to, co říká na chování svého bývalého kolegy z SPD Tomia Okamury, který se Lipovské ve sněmovně nezastal, i když ho o to Volný přede všemi poslanci prosil.

    „Potkali jsme se na záchodě a Tomio mi mezi dveřmi řekl: Dobrý den,“ řekl na úvod Volný a rozesmál tak své příznivce.

    Pak poslanec přešel do útoku.

    „Okamura se choval jako vždycky, tedy jako pokrytec, zbabělec a lhář,“ pravil Lubomír Volný, který poté oznámil, že by se s Okamurou rád setkal tváří v tvář v jakékoliv televizní debatě. „Chci si to s ním vyříkat,“ řekl před zraky svých voličů.

    Jana Bobošíková poté sdělila, že pokud se strana Volný blok dostane do Poslanecké sněmovny, bude usilovat o odvolání všech členů Rady České televize a zvolení nového generálního ředitele.

    „Je to jedna ze součástí našeho programu. Až se dostaneme do Sněmovny, uděláme vše pro to, aby byla odvolána Rada České televize a aby její pravomoci převzala Poslanecká sněmovna a ta aby vybrala generálního ředitele, který bude čestný, odborně zdatný a nebude spolupracovat s majiteli komerčních televizí,“ prohlásila Bobošíková.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:17 neděle 16. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      133
    • Super
      104
    • Haha
      34
    • Tvl
      15
    • Sladký
      7
    • Cože
      5
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...