Rvačka ve Sněmovně: „Jestli tady pudeš, dostaneš flákanec! Jasné?“ Šílený poslanec Volný v akci

Nezařazený poslanec Lubomír Volný nasadil korunku naprosté komičnosti současné české politiky. K řečnickému pultíku přišel stejně jako jeho kolega Marian Bojko bez roušky, navíc začal svůj projev několika vulgaritami. Předsedající Tomáš Hanzel (ČSSD) mu na to konto vypnul mikrofon, jenže to Volného podráždilo. Sebral se, došel si k Hanzelově místu a začal mluvit do jeho mikrofonu. Nastala zuřivá strkanice. Agresor byl z Poslanecké sněmovny do konce jednání vyloučen a hrozí mu, že bude zbaven mandátu. Volný ovšem na Twitteru píše, že je připraven za pravdu bojovat a rozdávat rány.

Lubomír Volný předvedl komedii, která není absolutně hodná Poslanecké sněmovny. 

Nejprve ignorantsky společně s kolegou Bojkem řečnili bez roušek a v tričku s přeškrtnutou injekční stříkačkou a soustavně popírali vážnost koronavirové pandemie. To ale nebylo zdaleka vše.

Volný pak rozjel proslov plný urážek, načež ho Hanzel jako předsedající upozornil, že mu vypne mikrofon. Na to Volný odsekl, že si mu pak půjde sednout na klín a bude ve svém proslovu pokračovat tam.

Rvačka v Poslanecké sněmovně

A to se opravdu stalo. Hanzel Volnému mikrofon vypnul, načež on se sebral a odešel k místu předsedajícího. Tam si nastavil Hanzelův mikrofon a začal mluvit.

To se samozřejmě Hanzelovi nelíbilo a začal se s Volným přetahovat. Na pomoc mu přišli kolegové, kteří se agresora snažili zpacifikovat, ale po několik vteřin neúspěšně.

Poté, co Volný scénu opustil, byla nařízena přestávka. Hanzela na postu předsedajícího nahradil Radek Vondráček a Volného až do konce jednacího dne vyloučil.

Volný byl do Poslanecké sněmovny zvolen za SPD, stranu ale opustil a založil si hnutí Jednotní – alternativa pro patrioty.

To vzápětí připomněl i šéf SPD Tomio Okamura a zdůraznil, že Lubomír Volný nemá s jeho hnutím nic společného. 

Zatímco agresivního poslance všichni ostře kritizují a odsuzují a zcela vážně se hovoří o tom, že by mohl být zbaven mandátu, Volný je na svoje vystoupení v Poslanecké sněmovně hrdý.

„Za pravdu je třeba bojovat, rozdávat i přijímat rány. Vždy připraven,“ napsal poslanec na Twitteru.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:34 pátek 21. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 79
  • 39
  • 30
  • 18
  • 17
  • 15