Utýraný Mareček (†3) z Loun: U popelnice se objevil jeho kočárek a hračky. Proč?

Ve facebookové skupině se objevila fotografie, na které je kočárek utýraného Marečka (†3) z Loun. Leží u popelnic. Podle místních proběhla jakási likvidace věcí po malém chlapci, který podlehl týraní svého otčíma Josefa Kuči v polovině února. Před domem skončily například i jeho hračky. Proč k něčemu takovému došlo?

Podle místních nařídil likvidaci věcí po Marečkovi majitel bytu, v němž rodina žila. Shání totiž nového nájemce.

Před domem tak skončil kočárek, ve kterém Mareček jezdil, ale i hračky, se kterými si denně hrál. Fotografie rozesmutnila mnoho lidí na sociální síti. „Smutný pohled,“ utrousila jedna paní.

Marečkův otčím Josef Kuča stanul minulý čtvrtek před Krajským soudem v Ústí nad Labem. Dopodrobna popsal, jak se k malému chlapci choval. Přiznal, že ho bil. 

Jako důvod svého běsnění uvedl, že chlapec zlobil, často sebou házel o zem a otčíma ignoroval.

„Začal se taky pokakávat. Úplně mě ignoroval. V prosinci jsem mu dal poprvé na prdel. Do té doby jsem na něj nesáhl. Postupem to začalo být horší, začal jsem používat vařečku. Někdy jsem mu dával na holou, někdy přes oblečení. Pak dostával i přes obličej,“ řekl Kuča před soudem.

Tyran z Loun také řekl, že měl problém zvládat svou agresi, a proto na syna svojí přítelkyně útočil. Jednou o Marečka zlomil vařečku, jindy ho zase zmlátil tak, až z něj začala stříkat krev.

„Když jsem to viděl, už jsem toho nechal. Že by z něj stříkala krev, se stalo jenom jednou,“ popsal Kuča u soudu. 

Mareček zemřel 16. února. Josef Kuča přišel v noci z práce. Šel si lehnout, když se vzbudil, viděl, že je s chlapcem něco v nepořádku. 

„Byl takový ztuhlý. Nohy měl jako v křečích. Osprchoval jsem ho proto studenou vodou. Pořád se nic nedělo. Tak jsem mu dal asi čtyři facky. Pak nějak nemohl polykat, všude měl sliny i s krví. Zkoušel jsem mu proto otevřít pusu vařečkou, pak jsem použil brčko a odsával mu je. Báli jsme se zavolat doktora, že by nám ho mohli vzít,“ řekl Kuča.

K postýlce se poté Josef Kuča i Marečkova matka Simona dostali až ráno. To už chlapec ale nedýchal a nepomohla ani přivolaná záchranka.

Veřejnost se nejprve obávala toho, že Josef Kuča bude souzen pouze za těžké ublížení na zdraví. Policie ale čin překvalifikovala na vraždu a tyranovi z Loun tak hrozí až výjimečný trest.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 6:59 čtvrtek 5. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

  • 68
  • 27
  • 18
  • 16
  • 14
  • 14