Děti a bitky kvůli penězům? Žádná výjimka! Na Mostecku před časem řádil obávaný gang

Česko veřejnost pobouřila videonahrávka, která zobrazuje drsnou bitku mladíků poblíž místní základní školy. Podle dostupných informací měl na místě činu řádit údajný gang, který od zdejších dětí vybírá peníze. Pravděpodobně jde o jakési výpalné. Něco takového není žádnou výjimkou. O podobném případu už jsme v nedávné minulosti informovali.

„Oni zaplatili, nech je bejt, kámo,“ zazní v úvodu děsivého videa, které v minulých dnech pobouřilo českou veřejnost. Jeden z mladíků tak informuje hlavního aktéra Pepu, který o pár chvil později brutálně zmlátí dva mladší chlapce.

Podle výše uvedené hlášky lze odhadnout, že k drsnému napadení došlo zejména kvůli penězům. Na sociálních sítích se objevují zprávy, že onen mladík, jehož ve videu ostatní nazývají Pepou, byl členem místního gangu mladistvých, kteří vybírají peníze od ostatních dětí.

Není divu, že něco takového naprosto šokovalo a znechutilo českou veřejnost. Jenže to, že děti vybírají peníze od svých vrstevníků, není nic neobvyklého.

Podobně drsné případy byly evidovány v nedávné minulosti například ve městě Most, kde zdejší parta sígrů mlátila děti a pravidelně je okrádala.

„Šestice podezřelých měla obstoupit nezletilého chlapce, prohledali ho a odcizili několik stokorun. O týden později čtyři tyto nezletilé děti přepadly další dívku, fyzicky ji napadly, povalily ji na zem a chtěly jí ukrást mobilní telefon, což se jim ale nepodařilo,“ vylíčil tehdy mluvčí mostecké policie Daniel Vítek. 

Mostecká policie tehdy zareagovala tak, že v místech, kde k útokům docházelo, posílila hlídku. Podobně to dopadlo i v Lounech, kde „řádil“ bijec Pepa.

Největší problém však zůstává nevyřešený a zdá se, že i nevyřešitelný. Vzhledem k tomu, že mladí členové zmíněných gangů jsou často ještě nezletilí, tak jim zákon nedovoluje udělit adekvátní trest. 

Mladíci tak za brutální činy dostanou pouze přes prsty a těžko si někdy uvědomí, jakou škodu napáchali.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:35 pátek 9. února 2018. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 6
  • 6
  • 5
  • 5
  • 5