To je odměna, ne trest! Tyran, který bil a pálil Marečka, dostal 16 let. Lidé zuří

Pouhých šestnáct let! Takový verdikt vynesla soudkyně nad Josefem Kučou, který v Lounech brutálně utýral ani ne tříletého Marečka. Podle všeho o něj měl pálit cigarety, trhat mu vlasy, brutálně ho bít, a dokonce ho posazovat na sporák. Lidé zuří, čekali totiž doživotí. Státní zástupce se na místě odvolal.

Obrovský šok a frustrace. Přesně to teď zažívají lidé, kteří napříč republikou pořádali demonstrace proti násilí na dětech jako reakci na utýrání Marečka z Loun. A především pro jeho tyrana Josefa Kuču i matku Simonu žádali nejtvrdší trest, tedy doživotí.

Kuča totiž v úterý od soudu vyfasoval pouhých šestnáct let. Soudkyně rozhodla, že se nedopustil vraždy, ale jen těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby.

Kuča přitom chlapce týral takovým způsobem, že právě to muselo evidentně k jeho smrti vést. Zuřivě ho bil, často tak, že z něj doslova stříkala krev, minimálně v jednom případě až na strop. Také mu měl vytrhávat vlasy, kousat ho, pálit žehličkou či ho posazovat na rozžhavený sporák.

Lounský tyran Josef Kuča

V posledních dnech před smrtí už byl chlapeček podle matky Simony tak apatický, že ani nereagoval na facky.

Lidé, kteří případ sledují, si okamžitě předali zprávu o výši trestu v jedné z facebookových skupin bojujících za spravedlnost v případu utýraného chlapce. Verdikt je rozpálil doběla. Označují jej spíš za odměnu než za trest a zuří, že v případě dobrého chování bude Kuča vlastně za několik let venku.

„Četly se posudky z detektoru lži, na kterých selhala hlavně Simona. Dále zazněly výsledky z psychologie. Při dnešním jednání byl čin překvalifikován z vraždy na ublížení na zdraví s následkem smrti. Rozsudek padl na šestnáct let, ale státní zástupce se odvolal a případ převezme vrchní soud,“ popsala jedna z žen, které se účastnily soudu.

Další Expresu popsala, že tyran Kuča před soudem neprojevil lítost, a dokonce prý opět zíval, za což byl už předtím pokárán přímo soudkyní. Pouze se prý omluvil pozůstalým.

Případ každopádně nekončí. Státní zástupce Vladimír Jan se na místě odvolal a nyní tak celá věc poputuje k vrchnímu soudu.

Proces nyní čeká i Marečkovu matku Simonu, která brutálnímu týrání přihlížela.  

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:53 středa 12. února 2020. Anketa je uzavřena.

  • 132
  • 45
  • 44
  • 42
  • 39
  • 34