Útok v Londýně spáchal mladý Syřan: Do země přijel jako sirotek, vychovala ho anglická rodina

Páteční teroristický útok v Londýně mají na svědomí nejspíše dva mladíci. Prvnímu je osmnáct a druhému jednadvacet. Britská policie zveřejnila jméno staršího podezřelého. Jedná se o Yahyaha Farroukha a spekuluje se o tom, že pochází ze Sýrie. Informaci uvedla televize SkyNews, která uveřejnila i jeho fotografie.

Britští strážníci už zadrželi druhou osobu, kterou podezřívají z pátečního teroru v londýnském metru.

Prvním zadrženým byl osmnáctiletý mladík. V sobotu večer policie dopadla také o tři roky staršího Yahyaha Farroukha. Muž, který podle neověřených informací pochází ze Sýrie, byl zadržen ve fastfoodu Aladin´s Hounslow.

Prvního podezřelého policie nalezla v sobotu ráno. Osmnáctiletý mladík, který pocházel z Iráku, měl údajně nálož v metru nastražit. 

Podle Iana Harveyho, zastupitele ze Spelthorne Borrough, se jednalo o sirotka, který se dostal do Velké Británie v patnácti letech. Jeho pěstouny byli Penelope a Roland Jonesovi. I jejich dům byl v neděli prohledán.

Televize Sky News dále uvádí, že na Jonesovi měl mít vazby i druhý dopadený Yahyah Farroukh, který byl přes Facebook ve spojení s Penelope, a dokonce se nedávno i registroval na adrese, kde Jonesovi žijí.

Britská policie zveřejnila jméno jednoho z podezřelých zadržených v souvislosti s pátečním atentátem v londýnském metru. Je jím 21letý Yahyah Farroukh, uvedla v pondělí televize SkyNews.

Policie dále pokračuje ve vyslýchání obou podezřelých. Útok, ke kterému se přihlásila teroristická organizace Islámský stát, si naštěstí nevyžádal žádnou oběť. Že nikdo nezemřel, bylo možná způsobeno také tím, že se jednalo o podomácku a nepříliš kvalitně vyrobenou bombu. Výbuch ale poranil třicet lidí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:58 úterý 16. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 8
  • 7
  • 7
  • 7
  • 5