Na pohřbu musel rodičům hledět do očí, teď ho čeká soud. Matúš u Liptova zabil syna i jeho kamarády

Tragická nehoda u Liptova mu zničila celý život. Devětatřicetiletý Matúš při ní přišel o syna Olivera (†10), on sám vyvázl jen s lehkými zraněními. Na nedělním pohřbu, kde se rodiny se čtyřmi malými chlapci a strýcem jednoho z nich loučily, podpíral svou kolabující manželku. Tím pro něj ale případ zdaleka nekončí. Nyní se bude Matúš zodpovídat policii, která právě jeho ze smrti pěti lidí včetně vlastního syna viní.

Právě on byl totiž řidičem bílé dodávky Volkswagen Transporter, v níž celá devítičlenná parta cestovala na výlet. Matúš dostal na mokré vozovce smyk v zatáčce a minivan napálil do protijedoucího mikrobusu.

Zatímco paradoxně on sám vyvázl jen s lehkými zraněními, jeho syn Oliver na místě zemřel. O život přišli i Oliverovi kamarádi Tadeáš (†11), Tobiáš (†11) a Dávid (†6) a také strýc posledního jmenovaného chlapce Marián.

Kromě obrovské bolesti, která na něm byla znát při nedělním pohřbu, kde podpíral zdrcenou manželku, se teď navíc Matúš bude muset vyrovnávat s tíživým vědomím, že smrt syna a dalších čtyř lidí způsobil.

Jak informuje server Čas.sk, policie proti němu vznesla obvinění, očividně se tedy domnívá, že za nehodu může on.

Nehodu nepřežili čtyři malí chlapci.

„Vyšetřovatel Okresního ředitelství Policejního sboru v Liptovském Mikuláši obvinil devětatřicetiletého řidiče bílé dodávky VW Transporter z přečinů usmrcení a ublížení na zdraví. Obviněný muž měl ve středu v dopoledních hodinách způsobit dopravní nehodu před obcí Liptovský Trnovec, při které zemřelo pět osob, z toho čtyři děti,“ cituje server z policejního stanoviska.

Zdrcení rodiče se nedokázali udržet na nohou.

Konkrétnější policie nebyla, lze se ale domnívat, že Matúš nepřizpůsobil jízdu povrchu vozovky. Jak je známo, ta byla po vydatných deštích mokrá.

Řidiče bude policie vyšetřovat na svobodě. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 22:00 čtvrtek 24. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 122
  • 55
  • 40
  • 39
  • 35
  • 34