Hodinu a půl ji hledali pod ledem, vrtulník to vzdal. Hrozivé detaily smrti Lindsey Vránové (†35)

Rozběhla se na zamrzlou nádrž za psem, ale prolomil se pod ní led a cestu ven už nenašla. Lindsey Vránová, manželka kapitána třineckých Ocelářů Petra Vrány, zůstala v mrazivé vodě uvězněna hodinu a půl. Tak dlouho trvalo záchranářům, než ji našli a dostali ji ven. Život jí to ale bohužel nezachránilo.

Vránovi měli nedaleko nádrže Slezská Harta na Bruntálsku chatu. Podle serveru Blesk.cz rodina právě na vodní ploše, která se mladé mamince stala osudnou, ráda trávila společné chvíle na kajacích.

Co se v osudnou chvíli stalo? Lindsey u přehrady venčila psa, který utekl právě na zamrzlou vodní hladinu. Když se rozběhla za ním, led se pod ní prolomil a zmizela v ledové vodě. Cestu ven už nenašla.

Na místě se jí snažil pomoci kolemjdoucí muž, přítomna byla také žena s dítětem, která pak potřebovala pomoc psychiatra. Zachránit ale Lindsey Vránovou nedokázali.

Bohužel se to ale nepodařilo ani přivolaným záchranářům. 

„Byli jsme voláni k osobě, která se měla propadnout pod led. Po našem příjezdu byla pod vodou. Vyslali jsme i vrtulník, z něhož posádka sledovala terén, jestli nespatří ženu pod ledem. V tom případě bychom se k ní spustili a vytáhli ji,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Petr Vrána oplakává ženu Lindsey. Ta zemřela při záchraně jejich psa.

Jenže to se nestalo, posádka manželku českého hokejisty nenašla, a tak byl vrtulník po dvaceti minutách odvolán.

Úspěšní pak byli až hasiči na člunech, kteří prosekávali led. Jenže jejich zoufalý boj o nalezení Lindsey trval asi hodinu a půl. Když ji na hladinu vytáhli, přivést ji zpět k životu už bohužel nedokázali.

Další podrobnosti s ohledem na soukromí Petra Vrány nechce zveřejňovat policie ani klub.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:02 pátek 2. července 2021. Anketa je uzavřena.

  • 135
  • 14
  • 14
  • 9
  • 9
  • 8