Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Bartošová po konci ve Spotlightu přiznala spory s Witowskou. Naznačila, že ji nechala vyhodit

    Linda Bartošová naznačila, že ji Světlana Witowská vyhnala z pořadu Spotlight. | foto: Profimedia

    Působily jako silná dvojka, dvě bývalé moderátorky České televize, navíc ženy rezonující ve veřejném prostoru. Ve skutečnosti to ale Lindě Bartošové a Světlaně Witowské v pořadu Spotlight vůbec neklapalo. První jmenovaná dostala vyhazov a ve vyjádření, které zveřejnila na sociálních sítích, přiznala spory i v osobní rovině. Promluvila také o podpásovce, kdy jí o výpovědi řekli až jako poslední poté, co dotočila rozhovor.

    Pořad Spotlight vznikl na webu Aktuálně.cz letos v únoru jako náhrada za DVTV. Jenže moderátorské duo spolu nevydrželo ani rok. Koncem listopadu mediální dům Economia oznámil, že Linda Bartošová odchází.

    Zveřejněná tisková zpráva se ovšem novinářce a bývalé missce ani trochu nelíbí. Podle ní by se z textu mohlo zdát, že snad odešla dobrovolně. A to rozhodně není pravda. Dokonce Bartošová rázně vzkázala, že se nenechá umlčet.

    „Po celé roky tu s vámi sdílím své „highs“. Přijde mi tak důležitý sdílet i „lows“ - i když v rámci boje, o kterém jsem neměla tušení. (...) Může to totiž vypadat, že jsem odešla sama, a to není pravda. Novináři by se měli pravdě snažit přibližovat, i proto svůj příběh nenechám vyprávět jiné jinak, než se stal. Za určité věci bojuji ráda, o tenhle boj jsem upřímně vůbec nestála. Nechat se umlčet ale není můj styl,“ napsala Bartošová.

    Ve vyjádření se pak rozepsala o zásadních sporech v moderátorském týmu. A protože ten tvořila pouze ona se Světlanou Witowskou, je jasné, že tím míří právě na ni. Spory byly jak pracovní, tak zjevně i osobní.

    „V moderátorském týmu Spotlightu se poslední měsíce objevovaly zásadní rozdíly v pohledu na tematické, obsahové i hodnotové směřování pořadu, stejně jako na to, jak by měla vypadat respektující a rovnocenná mezilidská komunikace,“ napsala Linda Bartošová.

    Z dalších řádků pak lze vyčíst, že právě Witowská pravděpodobně stála za tím, že dostala Bartošová vyhazov.

    Vydavatelství Economia se tak pro mě zcela náhle, bez předchozích výtek k mé práci či upozornění rozhodlo od prosince dále soustředit na rozhovory jen jedné z nás, Světlany Witowské,“ naznačuje Bartošová, že jiný důvod, proč by měla padáka dostat, neexistoval.

    Premiéra snímku Hranice lásky v pražské Lucerně: Večerem provázela Linda Bartošová.

    Půvabné moderátorce se nelíbí ani to, jakým způsobem se o svém konci v pořadu Spotlight dozvěděla.

    „Poslední rozhovor jsem tak ve Spotlightu natočila na konci listopadu. To, že je poslední, jsem se dozvěděla až po samotném natáčení a jako úplně poslední ze všech,“ prozradila Bartošová.

    Ta nyní hodlá ve své práci pokračovat a otevírat témata, která jinak nedostávají příliš prostoru, po vlastní ose.