„Ani komunisté neretušovali kříže,“ píše Ovčáček. Co na to Klaus ml.?

Vymazané kříže pobouřily celé Česko. Bizarní akce z dílny obchodního řetězce Lidl nakrkla nejen širokou veřejnost, ale také tváře české politiky. Naposledy k aféře sdělili pár slov skrz sociální sítě Jiří Ovčáček a Václav Klaus mladší.

Aféra vymazaných křížů na letáku takzvaného Řeckého týdne, na který zve své zákazníky německý obchodní gigant Lidl, se na českém Facebooku řeší už několik dní.

Řetězec si jako hlavní fotografii pro svoji akci vybral snímek z romantického ostrůvku Santorini. Jenže tradičním kostelům Lidl vymazal kříže. Prý z důvodu zachování náboženské neutrality. Skandál Čechy vůbec nepotěšil. Na toto téma se už vyjádřilo několik politiků a každým dnem přibývají další.

Teď šli s kůží na trh Václav Klaus mladší a Jiří Ovčáček. Pokud syn bývalého prezidenta dostojí svým slovům, tak ho už v Lidlu nikdy neuvidíme! „Už tam nikdy nepůjdu,“ hlásí člen ODS na Facebooku i Twitteru.

03.září 2017 v 11:05, příspěvek archivován: 03.září 2017 v 11:33

V Lidlu jsem byl 2x v životě, tak asi kvůli mně teď nezkrachujou, když už tam nakoupit nepůjdu nikdy. Ale darebáci to jsou - to zase jo https://t.co/V3xgwWGr3e

Když se redakce Expresu pokoušela s Václavem Klausem mladším spojit, aby vysvětlil svůj slib, tak nám bylo řečeno: „Omlouvám se, ale k této kauze už se nehodlám vyjadřovat.“

Bylo téměř jasné, že k takovéto aféře se jistě vyjádří i hradní mluvčí Jiří Ovčáček, neoficiální král českého Twitteru. Zemanův spíkr se nebál srovnat obchodní řetězec Lidl s komunisty.

„Ani komunisté neretušovali kříže z fotografií kostelů,“ píše na Twitteru Ovčáček.

01.září 2017 v 17:48, příspěvek archivován: 03.září 2017 v 11:36

Společnost Lidl se zachovala doslova hanebně. Ani komunisté neretušovali kříže z fotografií kostelů. https://t.co/bAKYmUAFRA

Ten ale svým odpůrcům pořádně nahrál na smeč. Ti mu totiž okamžitě vyčetli působení v komunistických Haló novinách.

Před Ovčáčkem a Klausem už se k aféře vymazaných křížů vyjádřili i jiní politici. Marian Jurečka vyzval k bojkotu a Pavel Bělobrádek kostely bez křížů přirovnal k sexu bez ženy.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:01 pondělí 1. ledna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 97
  • 23
  • 11
  • 11
  • 10
  • 9