Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dcera řidičky z Liberce promluvila: Máma brala antidepresiva

    Dcera matky, která zabila děti v autě, opět promluvila: Máma se léčila, brala antidepresiva! A OSPOD nechtěl poslouchat! | foto: Facebook

    Marie Hanousková, dcera ženy, která minulý pátek způsobila autonehodu, při níž o život přišla nejen ona, ale i její dvě malé dcerky, znovu promluvila. Ačkoliv některé okolnost dosud jenom naznačovala, tentokrát naplno prozradila, proč stojí za svým otčímem a proč je přesvědčena o tom, že její matka nehodu způsobila schválně. Podle ní měla matka psychické problémy a brala antidepresiva. OSPOD to prý nezajímalo!

    Je to již týden, co Marie H. i se svými dvěma dcerkami vjela autem do protisměru a po nárazu do popelářského vozu všechny zemřely. Celé Česko stále řeší, zda šlo o úmyslný čin, nebo nehodu. Shodnout se nemohou ani pozůstalí, kteří se rozdělili na dva znepřátelené tábory.

    Zloba většiny se ale snáší na ženinu nejstarší dceru, která den po události promluvila se slzami v očích, že její matka po prohraném sporu o opatrovnictví spáchala tzv. rozšířenou sebevraždu. Zabila se prý, jak už dříve vyhrožovala, a obě děti vzala s sebou. 

    Marie Hanousková a její otčím prý několikrát upozorňovali sociální pracovníky, že může dojít k neštěstí. Nic se ale nestalo. V exkluzivním rozhovoru pro Expres dokonce dívka detailně popsala jednání s OSPODem (orgán sociálněprávní ochrany dětí, tzv. sociálka).

    Ačkoliv se Marie rozhodla, že do konce vyšetřování nepromluví, nyní se rozhodla udělat výjimku. A to kvůli neustálým nenávistným útokům ze strany druhé části rozpolcené rodiny a také lidí na Facebooku.

    „Mám toho dost! Chci vám říct, že mě všechny ty nenávistné komentáře od vás, kteří vůbec nevíte, jaká máma byla, hodně bolí. Nevíte, jaké bylo moje dětství, dospívání s ní, jak se chovala doma, jak probíhal spor o děti. Jsem pro vás ta špatná jenom proto, že jsem se postavila úřadům? Nebo že jsem řekla, že si myslím, že za smrt mých milovaných sester může máma?“ ptá se ve své dlouhé zpovědi dívka, která se rozhodla popsat vše bez obalu.

    „Nejsem otčímovi nijak zavázaná. V práci byl pouze můj kolega, nespravoval mou výplatu ani mi nedělal nadřízeného. Nyní dělám na úplně jiném oddělení, kam jsem nastoupila svépomocí, a s otčímem tedy už nepracuji,“ napsala hned na začátku Marie, která vysvětlila, proč za svými sestřičkami chodila do střediska výchovné péče (SVP).

    „Chodili jsme tam s otčímem kvůli asistovanému styku s holčičkami, jelikož nám máma zabraňovala je vidět kdekoliv jinde. Tohle byla jediná možnost, jak je po několika měsících vidět. Nechodila jsem tam nikdy dřív a za jiným účelem,“ popsala svou rodinnou situaci dívka, která znovu zopakovala, že inkriminované video natáčela proto, aby varovala před neschopností sociálních úřadů, aby k podobné tragédii již nikdy nedošlo.

    Na podivné chování chtěla upozornit OSPOD a žádala je, aby ji sociální pracovníci vyslechli. Jenže nikdo ji nechtěl poslouchat. 

    „A to přestože jsme já i moje mladší sestra s mámou a otčímem několik let sdílely domácnost a mohly jsme jim říct, jak to probíhalo. Absolutně nebrali v potaz, že v domácnosti byl někdo další,“ popsala znovu dívka, kterou podle jejích slov uráží, když si někdo myslí, že má se svým otčímem poměr.

    „U otčíma mám většinu věcí z bytu. Trávím tam ale maximálně dva až tři dny v týdnu. Většinu času jsem u přítele. Za to, že mám u otčíma věci, platím. Nejsem tam na dobré slovo. Nastěhovala jsem se tam z pracovních a finančních důvodů před osmi měsíci,“ vysvětluje Marie, která přichází s novým tvrzením, o němž dosud mlčela.

    „Máma roky chodila k psychologům, nejspíš i k psychiatrům. Brala antidepresiva. Snažili jsme se mámě pomoct, chtěli jsme chodit na rodinnou terapii. Cokoliv, aby se dala psychicky do pořádku a mohli jsme v rámci možností fungovat jako rodina. Odmítala to. Tedy problém s její psychikou jsme se snažili dlouhodobě řešit. Neúspěšně,“ šokovala Marie Hanousková, která se vyjádřila i k muži své tety. A její slova jsou dost šokující.

    „Je to bývalý přítel mojí matky. Opustil ji ve chvíli, kdy ho nejvíc potřebovala, a začal chodit s mojí tetou. Zvláštní, nemyslíte? Prarodiče ho ze začátku kvůli tomu nenáviděli, máma ho nenáviděla a nebavila se s tetou několik let. Až po nějaké době mezi sebou obnovily strohý kontakt,“ tvrdí Marie Hanousková, podle níž šlo mámě jenom o to, aby ublížila jejímu otčímovi.

    „Obrátila se proti mně a sestře. Bylo jí úplně jedno, že přijde o své dvě děti, jen aby mohla vzít ty malé a přes ně ublížit jejich otci. Ublížit mu bylo přednější než blaho vlastních dětí. Blaho moje, sestry, Aničky a Lucinky,“ dodává dívka s tím, že s otčímem posledních jedenáct měsíců s OSPODem a SVP řešili všechny možné situace a rizika. Nikdo jim ale nepomohl.

    „Přestože byli varováni, nijak radikálně nezasáhli, nýbrž se obhajovali tím, že nejsou kolizní opatrovník, nemají tohle v kompetenci, nebudou tohle s námi řešit, nechtějí, abychom je informovali o tom a tamtom,“ uzavřela dívka, která vysvětlila, proč zatím mluví jenom ona a její mladší sestra mlčí. 

    Ta prý zůstává v anonymitě, aby stejně jako ona nemusela čelit nechutným útokům.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 20:10 pátek 28. února 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      74
    • Trapas
      62
    • Tvl
      61
    • Cože
      48
    • Haha
      41
    • Sladký
      34