Otec matkou zabitých holčiček se znovu ozval. Jaký důkaz vytasil tentokrát?

Otec dvou malých holčiček, které na konci října společně se svou matkou zemřely pod koly popelářského vozu, zveřejnil další údajný důkaz, že mu byl s dcerami upírán kontakt. Podle lidí, kteří případ sledují od začátku, by měl ale místo toho zveřejnit jiný dokument, a to poslední soudní rozhodnutí o svěření dcer do jeho péče.

Vyšetřovatelé sice stále nezveřejnili příčinu tragické autonehody, při které přišla o život nejen Marie H., ale i její dvě malé dcery, o něž se soudila s jejich otcem, nicméně otec dívek Martin K. je společně s nejstarší dcerou řidičky přesvědčený, že šlo o úmyslný čin.

Nejstarší dcera řidičky, která na Facebooku vystupuje jako Mája Hanousková, zveřejnila hned druhý den po nehodě popelářského vozu a vozu její matky a obou sester prohlášení, že matka zřejmě do popelářského vozu najela úmyslně, a to z toho důvodu, že matka Marie H. dostala v den nehody soudní rozhodnutí o tom, že obě dcery náleží do péče jejich otce Martina K.

Mája navíc se svým otčímem žije ve společné domácnosti a ve sporu o obě mladší nevlastní sestry byla na otčímově straně. Oba navíc upozorňovali OSPOD, že matka Marie H. v afektu vyhrožovala sebevraždou a vraždou holčiček. Od prvních dní také společně obviňují pracovníky patřičných OSPODů, kteří neměli podle jejich slov jednat v zájmu obou malých dívek, tedy nejmladších dcer zemřelé řidičky (vše o kauze ZDE).

Otec obou dívek zveřejnil e-mail, který mu měla zaslat ředitelka mateřské školky, již dívky navštěvovaly, z něhož je zřejmé, že učitelku žádá, aby mu bez souhlasu matky, v jejíž péči dívky v té době byly, umožnila s dcerami kontakt.

Ředitelka ale odmítla.

„Škola není zprostředkovatelem kontaktu mezi zákonnými zástupci a dětmi. Máte právo na informace týkající se výchovně-vzdělávacího procesu. Tyto informace vám škola poskytne. Je však nepřijatelné dožadovat se kontaktu s dcerami prostřednictvím školního zařízení. Toto rozhodnutí je v moci soudu,“ napsala ředitelka školky otci Martinovi K., který nyní e-mail zveřejnil jako důkaz, že kontakt s dcerkami mu neupírali jenom pracovníci OSPODu, jak od prvních dní tvrdí.

Ačkoliv má otec tragicky zemřelých holčiček, který nedávno dokonce vytvořil i petici proti OSPODu, stále mnoho sympatizantů, mnozí ze sledovatelů této rodinné tragédie se ho logicky ptají, kdy zveřejní soudní rozhodnutí, podle něhož on i jeho nevlastní dcera tvrdili, že měl v den tragédie získat dcerky do své péče. To se zatím nestalo.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:19 čtvrtek 19. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 63
  • 44
  • 39
  • 39
  • 36
  • 36