Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Neusmířila je ani smrt. Rodiče matky, která způsobila smrt svých dcer, nepřišli na pohřeb dívek

    Holčičky byly pohřbeny v rodinné hrobce svého tatínka. | foto: Koláž Expresu

    Holčičky, které před čtrnácti dny společně se svou matkou zahynuly na Liberecku po srážce s popelářským vozem, našly konečně klid. Jejich otec, který je v den neštěstí měl podle soudního rozhodnutí dostat do své péče, je pochoval do hrobky své rodiny. Rodina z matčiny strany se však pohřbu nezúčastnila, ačkoliv byli podle slov nejstarší dcery řidičky Marie Hanouskové pozváni.

    Ani pohřeb dvou malých sester, které zemřely v autě jejich matky, jež z dosud nezjištěných důvodů vjela do protisměru a srazila se s popelářským vozem, neurovnal a neusmířil rozhádanou rodinu.

    Matka-řidička se nedočkala ani řádného obřadu a její rodina ji jenom nechala zpopelnit, o čemž se její starší dcery dozvěděly jenom souhrou náhod. Stalo se tak tehdy, když příbuzná řidičky volala otci nejstarší dcery Marie Hanouskové, která na Facebooku vystupuje jako Mája a před týdnem poskytla na celou nehodu jiný úhel pohledu.

    Mája den po tragické nehodě natočila a zveřejnila video, v němž řekla, že si myslí, že její matka, také Marie, nabourala do popelářského vozu nejspíše úmyslně, a to z toho důvodu, že se nemohla smířit se skutečností, že její dvě nejmladší dcery (Májiny nevlastní sestry) byly svěřeny do péče otce, Májina otčíma.

    „V sobotu volala teta mému tátovi, který má soudem svěřenou do péče mladší sestru Verunku (16), že potřebují, aby dodala potvrzení o studiu, aby měli slevu na kremaci. Mamka už prý byla zpopelněna bez obřadu,“ sdělila k tomu Mája deníku Blesk.

    Nyní proběhlo poslední rozloučení s Májinými nevlastními sestrami, kterým bylo teprve čtyři a šest let, s dívenkami se přišla rozloučit zhruba dvacítka nejbližších.

    Rodina ze strany jejich matky mezi nimi ale nebyla.

    „Pozvali i rodinu z matčiny strany. Neodepsali a ani se nedostavili. Byla tam nejbližší rodina a rodinní kamarádi holčiček,“ sdělila Expresu nejstarší sestra obou malých dívek, která od začátku upozorňuje na to, že k tragédii vůbec nemuselo dojit, kdyby OSPOD a další úřady zareagovaly poté, co je ona s otčímem mnohokrát varovala, že její matka je něčeho podobného schopná a nejednou v afektu podobným tragickým scénářem vyhrožovala.

    Podle našich informací se právě Mája Hanousková měla pokusit kontaktovat svého dědečka z matčiny strany, ten jí ale měl telefon vytípnout.

    Zlobí se na svou vnučku za to, že je na straně svého otčíma, jenž právě i díky Májinu svědectví měl získat holčičky do své péče.

    „Dcera není ještě pochovaná a ona o ní mluví jako o housce na krámě,“ vyjádřil se ke své vnučce dědeček holčiček, který si společně s celou svou rodinou kvůli rodinným roztržkám nechal ujít jejich pohřeb.

    Zatímco urnu s ostatky matky Marie H. mají nejspíše její rodiče u sebe, dívky budou pochované v rodinné hrobce svého otce.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:52 čtvrtek 5. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      75
    • Tvl
      40
    • Cože
      35
    • Super
      33
    • Sladký
      33
    • Haha
      32
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...