Přinesla jsem meloun: 5 způsobů, jak se účinně zchladit jídlem a pitím

Legendární scéna „Přinesla jsem meloun“ z filmu Hříšný tanec nabývá v letních měsících nového významu. | foto: Archiv

Když mi kamarádka onehdá v létě svěřila osvědčený osvěžující tip na to, jak se v parných dnech nejlépe ochladit, nevěřícně jsem na ni zíral. Netušil jsem, že z toho za pár let bude hit a horká novinka jídelních lístků cool bister.
1/5

„Vodní meloun, k tomu feta a vychlazený pivo,“ zněla dobře míněná rada mé kamarádky Nikol s tím, že tuhle parádní kombinaci odkoukala, jak jinak, ve slunném Řecku. „Cože, co to je za kombinaci? To je něco jako slaný preclíky s čokoládou nebo disko sušenky s taveným sýrem, fuj,“ otřásl jsem se.

Pár let nato jsem jí musel dát za pravdu. Zní to možná divoce, ale kombinace je to vskutku parádní, i když si každý z komponentů onoho salátu dáte zvlášť. Snoubí se v něm hned několik ochlazujících pochutin a potravin, které si v létě můžete dopřávat bez výčitek.

1/5
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:24 neděle 27. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 11
  • 10
  • 7
  • 6
  • 6