Přinesla jsem meloun: 5 způsobů, jak se účinně zchladit jídlem a pitím
3/5

2. Vlažný čaj a zelenina

Zní to dost divoce, ale je to tak. Když je venku 40 stupňů a není po ruce kýbl s ledem, který by vám ve finále přivodil jen teplotní šok, uvařte si mátový (nebo jiný čaj) a nechte ho „vychladnout“ na pokojovou teplotu.

Překvapivě vás zchladí na „provozní“ teplotu lépe než drink napěchovaný kostkami ledu.

Podobně funguje i vlahá zelenina. Všude se sice dočtete, že zaručeným „ochlazovákem“ jsou okurky nebo rajčata z lednice, opak je pravdou. Zkuste osvědčenou zeleninovou francouzskou směs ratatouille, italskou caponatu nebo česko-slovensko-maďarské lečo a uvidíte, že už nebude chtít jinak...

Co jíst v létě? Nejlépe to, co roste kolem vás. Zeleninu, ovoce a trochu bílkovin v podobě masa nebo třeba zakysaných mléčných výrobků nebo tofu.

3/5
Ohodnoťte článek

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:24 neděle 27. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 11
  • 10
  • 7
  • 6
  • 6