Slovenský pár po dramatickém letu z Turecka: Pilot se smál, letušky plakaly

Hrůzu, kterou si prožil mladý slovenský pár, si jde jen těžko představit. Po týdenním pobytu v turecké Antalyi se vraceli přes Vídeň domů. Let, který Tatiana s Tomášem prožili, ale s nimi pořádně zamával.

Devětadvacetiletý Tomáš a jednatřicetiletá Tatiana se vydali do populární dovolenkové destinace. V Turecké Antalyi strávili týden a jistě se už těšili na to, až historky od moře převypráví svým kamarádům na Slovensku. Nechybělo moc a z návratu domů se stal boj o holý život.

Vše začalo, když pilot letadla pasažéry upozornil, že počasí není ideální a let tak budou provázet turbulence. I tak bylo cestujícím řečeno, že o nic závažného se nejedná. Zajímavé ale je, že letadlo, které mělo odletět těsně před nimi, nakonec kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám zůstalo stát.

Pilot stroje ovšem poslal letadlo společnosti Pegasus Airlines plné vystrašených cestujících do krupobití.

„Nastala panika. Ženy a děti křičely tak nahlas, že jsme se ani neslyšeli, jenom jsme se drželi za ruce. Mysleli jsme si, že je po nás. Dvakrát jsem řekla Tomášovi, že se bojím,“ popisuje otřesnou zkušenost pro nezávislý deník Nový Čas jednatřicetiletá Slovenka Tatiana.

A horor nekončil! „Čtyři minuty házelo letadlo tak, že jsme si mysleli, že je konec. Když jsme z toho vyletěli, ani jsme necítili, že se otáčíme. Vletěli jsme zpět do bouřky, kroupy už nebyly, jen blesky a silné turbulence a mikropády,“ vzpomíná na dramatický let Tomáš, přítel Tatiany.

Když letadlo po chvílích hrůzy přistálo, stalo se něco neuvěřitelného. „Dorazila k nám záchranná auta, výraz na tvářích techniků a záchranářů byl plný překvapení a zděšení. Viděli jsme rozbité sklo na kokpitu, letušky plakaly. Pilot vyšel ven a usmíval se,“ sdělila šokující informace Tatiana.

Ve Vídni zdrcený pár musel překonat strach a opět nasednout do letadla. To už byl ale asi na dlouhou dobu poslední let Tatiany a Tomáše.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:12 středa 29. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 20
  • 19
  • 17
  • 12
  • 12
  • 11