Zrůdnost v uprchlickém táboře na Lesbu: Holčičku (3) našli krvácející a pohlavně zneužitou

Do vyšetřování naprosto otřesného případu se pustily úřady na řeckém ostrově Lesbos. V uprchlickém táboře Kara Tepe, který vznikl namísto vyhořelé Morie, byla na záchodech objevena teprve tříletá afghánská holčička, již někdo brutálně znásilnil. S odkazem na agenturu AFP a lékaře z tábora to uvedl například německý portál DE24 News.

Holčička v bezvědomí byla nalezena v pozdních večerních hodinách na záchodech, lékaři po následném vyšetření potvrdili, že ji někdo znásilnil. A rozběhlo se intenzivní pátrání, dopadnout pachatele každopádně v táboře bude velmi těžké.

Tábor Kara Tepe byl na Lesbu vybudován teprve nedávno poté, co několik pachatelů podpálilo a srovnalo se zemí nechvalně proslulou Morii. Ta byla mnohonásobně přeplněna, obyvatelé tam prakticky neměli přístup k základní hygieně a bujela tam kriminalita.

Uprchlický tábor Kara Tepe na Lesbu

Problém je, že tábor Kara Tepe byl postaven narychlo, aby tisíce bezdomovců z Morie měly střechu nad hlavou. Podle toho to tak ale vypadá, zařízení působí spíše jako provizorní a podmínky jsou tam podle mnohých obyvatel ještě horší, než jaké byly v Morii.

Platí to obzvlášť v posledních dnech, kdy Lesbos zasáhly vydatné deště.

Uprchlický tábor Kara Tepe. Podmínky jsou tam podle aktivistů i samotných obyvatel strašné, navíc v posledních dnech na Lesbu silně pršelo.

„Je tu tolik mokrých stanů a prakticky žádné suché místo. Obáváme se, že mnoho lidí onemocní,“ napsala v neděli skupina dobrovolníků na Facebooku.

Evropská rada se začátkem listopadu nechala slyšet, že orgány EU ve spolupráci s těmi řeckými do září příštího roku na Lesbu vybudují nové zařízení pro migranty.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:29 úterý 20. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 53
  • 28
  • 26
  • 25
  • 21
  • 20