Zavražděný Středa: Milovaly ho „opičky“ i celebrity! Spolupráce s Růžičkovou i Havlovou

Český lékař Leoš Středa (†58), jehož z dosud neznámých důvodů zastřelil kamarád a režisér Boris Procházka (†75), byl známý nejen díky své lásce k mladým asijským ženám, kterým říkal „opičky“. Expert přes hubnutí se rád pohyboval ve společnosti tuzemských celebrit. Legendární Heleně Růžičkové (†67) pomohl shodit 60 kilogramů! Spolupracoval ale také s Dagmar Havlovou (69).

Minulý týden došlo v Neprobylicích na Kladensku k těžko pochopitelné tragédii. Režisér Boris Procházka tam zastřelil svého kamaráda a známého lékaře Leoše Středu. Poté filmař obrátil zbraň proti sobě. 

O Středovi, jehož tělo našly jeho dvě filipínské partnerky, se dlouhé roky vědělo, že je velkým milovníkem mladých asijských dívek.

„Je jim 22, 20 a 20 let a říkám jim opičky. Jedna je Khmérka a dvě jsou národnosti Kinh, což je kmen z jižního Vietnamu,“ řekl Středa před lety v rozhovoru pro Lidové noviny.

Kromě „opiček“ Středu zajímaly i tuzemské celebrity. Často se objevoval na večírcích po boku slavných tváří. Například legendární herečce Heleně Růžičkové Středa pomohl zhubnout několik desítek kilogramů.

„Bylo to v době, kdy kvůli obezitě zemřel její syn Jirka, tedy v roce 1999. Podobné problémy měla i ona. Byla psychicky na dně. Rozhodla se tedy něco dělat a oslovila mě,“ řekl tehdy expert přes hubnutí, který spolupracoval také se zpěvačkou Ilonou Csákovou či s režisérem Tomášem Magnuskem.

Leoš Středa s Helenou Růžičkovou

Doktor Středa se netajil tím, že velmi obdivoval prvního českého prezidenta Václava Havla. Před lety se navíc profesně spojil s jeho druhou manželkou Dagmar.

„Měl jsem možnost pracovat pro nadaci, kterou založila,“ uvedl Středa na svém webu, kam přidal také společný snímek s bývalou první dámou.

Leoš Středa spolupracoval také s Dagmar Havlovou.

V posledních letech života se Středa věnoval vzdělávání postižených. Založil střední školu Euroinstitut v Neprobylicích na Kladensku a postupně přidal i další pobočky.

Podle zjištění serveru Blesk.cz dostávala Středova škola, která měla kapacitu 180 studentů, velmi tučné dotace od státu. Měly činit až 250 tisíc korun ročně na jednoho žáka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:03 úterý 2. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2