Německý snajpr od Hankse chce starostovat Kladnu! Kaskadér Stránský povede koalici Spolu

Hodně zajímavou postavu vyšle koalice Spolu do letošních komunálních voleb v Kladně. Jak Expres jako první zjistil, tamní kandidátku povede slavný hollywoodský kaskadér Leoš Stránský (ODS), který se podílel na natáčení celé řady dnes již kultovních filmů, jako je například Titanic, Casino Royale, Star Wars či Harry Potter. Jako potenciální primátor má jasné cíle, řešit chce i problém s nepřizpůsobivými, který Kladno svírá.

Nejvíce si cení role pošťáka v Pelíškách, přitom se objevil v těch největších peckách Hollywoodu. Leoše Stránského si mohou filmoví fanoušci pamatovat třeba z filmu Zachraňte vojína Ryana s Tomem Hanksem, v němž jako snajpr pošle k zemi Vina Diesela.

„Historek z natáčení mám mraky, ale nechám si je do kontaktní kampaně. (smích) Možná překvapím, ale nejvíce hrdý jsem na roli pošťáka v Pelíškách. V Čechách, když řeknete ‚dvě dávky‘ a ‚pošťák‘, skoro každý ví, o koho jde. V USA mě zase poznají jako odstřelovače ze Zachraňte vojína Ryana. Není to samozřejmě tak, že by mě automaticky poznávali, ale když na to přijde řeč, většinou si vzpomenou,“ prozradil stranickým novinám Stránský, který na place přímo spolupracoval se slavným Stevenem Spielbergem.

Leoš Stránský jako snajpr ve filmu Zachraňte vojína Ryana

S Tomem Hanksem se novopečený kandidát ODS potkal víckrát, například s ním točil závěrečnou scénu Brownova románu Inferno, kdy Robert Langdon v lázních pod chrámem Hagia Sofia zachraňuje svět. 

Fanoušci Harryho Pottera ho nicméně budou ve filmech hledat marně. Leoš Stránský se totiž před kamerou neobjevil, při natáčení dvou dílů šéfoval kaskadérskému týmu. Pyšný je prý i na finální bitvu z volného pokračování potterovské ságy, tedy Fantastických zvířat.

Mezi hollywoodskými hvězdami si udělal řadu přátel na celý život. Jak v roce 2016 prozradil v rozhovoru pro iDNES.cz, běžně prý chodil na večeře s Angelinou Jolie či na skleničku s Clivem Owenem. 

Leoš Stránský kandiduje na kladenského primátora.

Statný sympaťák pracoval jako kaskadér či koordinátor kaskadérských týmů třicet let a vypracoval se v jednoho z nejžádanějších profíků ve svém oboru. Zaměstnán byl u společností The Walt Disney Studios a Warner Bros.

Zkušenosti z celého světa by teď rád uplatnil jako kladenský primátor.

„Za velkou výhodu pouvažuji mimo jiné právě to, že jsem za posledních třicet let viděl opravdu velký kus světa a mohu si z každého města vzít to dobré. To, co funguje. Inspiraci, jak bychom to mohli lépe dělat i u nás. Kladno potřebuje nový impuls, někoho nového, kdo městu dá jasný směr, který povede ke zlepšení životní úrovně všech Kladeňanů,“ říká Stránský. 

Ožehavých témat se nová tvář ODS nebojí. Za jedno z těch klíčových si Leoš Stránský vybral problém s nepřizpůsobivými, který Kladno svírá.

„Stoprocentně se musí zapracovat na problému s nepřizpůsobivými občany. Je to téma, o kterém se neustále mluví, přesto zůstává stále nedořešené. Nebudeme tolerovat ubytovny ve stavu, v jakém se teď nacházejí. Budeme důsledně kontrolovat dodržování pravidla třikrát a dost, které ODS prosadila v minulém roce,“ vysvětluje. 

„V minulosti jsem spolupracoval se společností Romodrom, která se stará o lidi, kteří se dostali na okraj společnosti a chtějí se začlenit zpátky. V takovém případě nemám s pomocí sebemenší problém. Pokud ale naopak daný člověk jen dělá problémy a obtěžuje okolí, musí město udělat vše pro to, aby ochránilo ty, kteří se chovají slušně. Ne zvýhodňovat jedince, kteří dělají nepořádek,“ dodává Leoš Stránský. 

Leoš Stránský s Tomem Hanksem a dalšími kolegy z filmu Zachraňte vojína Ryana

V programu má i příjemnější témata. Třeba sochu nejslavnějšího kladenského rodáka, hokejisty Jaromíra Jágra. 

„Vážně, budeme to mít v programu! Jaromír Jágr je jedním z nejslavnějších rodáků a je symbolem Kladna. Musíme tu mít něco, co lidi do Kladna přivede,“ směje se Stránský.

Komunální volby jsou na programu v pátek 23. září a sobotu 24. září.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:09 úterý 23. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 15
  • 14
  • 4
  • 4
  • 3