Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Demonstranti zaplatí Vrábelovy exekuce. Milion a čtvrt na Václavák sebral insolvenční správce

    Aktivista a pořadatel protivládních demonstrací Ladislav Vrábel | foto: Profimedia.cz

    Aktivista Ladislav Vrábel má problém. Nebo vlastně... Insolvenční správce zabavil bezmála milion a čtvrt korun z účtu jeho manželky, kam stoupenci posílali peníze na pořádání protivládních demonstrací. Použity budou na umoření části dluhů, které Vrábel nasekal třeba tím, že dvacet let neplatil sociální pojištění, z něhož stát lidem vyplácí důchody.

    Vrábel je v insolvenci rok a půl, některé dluhy ale nesplácí už dvacet let. Peníze na pořádání demonstrací mu stoupenci posílali na účet manželky Bojany, aktivista je burcoval, aby přidávali větší částky, protože iniciativa na tom s penězi není dobře.

    Také je uklidňoval, že na manželčině účtu jsou peníze v bezpečí a skutečně padnou na demonstrace. Jenže se spletl, insolvenční správce se k účtu jeho manželky dostal. A ve prospěch věřitelů na něm zablokoval bezmála milion a čtvrt korun.

    Odpůrci Ladislava Vrábela se teď dobře baví tím, že mu jeho podporovatelé, povětšinou obdivovatelé Ruska, zaplatí dluhy. On sám se snaží celou situaci otočit ve svůj prospěch, viní stát z toho, že se snaží protivládní demonstrace potlačit, a dokonce zveřejnil osobní údaje insolvenčního správce včetně telefonního čísla, přičemž vyzval svoje stoupence, aby ho zasypali zprávami.

    „Insolvenční správce dostal předmanželskou smlouvu o rozdělení majetku, banka ji dostala také, notář ji zapsal do veřejného rejstříku. Moje dluhy jsou moje, ne mojí manželky. Lidé posílali peníze na její účet, nikoliv na můj. Moje insolvence se tedy vůbec neměla potkat s těmito penězi. Lidé posílali peníze na provoz demonstrací, nikoliv jako dar. Účelem zasílání peněz nebyl dar soukromé osobě, ale placení nákladů spojených s organizováním demonstrací. Kdyby je manželka použila na moji insolvenci, šla by do vězení. Kdyby je použila pro svoje potřeby, šla by do vězení. Jediné, na co je mohla použít, jsou náklady spojené s demonstracemi. A to udělala. Kde je problém? Že ty demonstrace byly a jsou proti totalitní vládě,“ napsal Vrábel.

    Aktivista a pořadatel protivládních demonstrací Ladislav Vrábel

    Jeho situace je spletitá. Ještě loni čelil aktivista sedmadvaceti exekucím, některé nesplácel i dvacet let. V diskuzi pod svým vyjádřením mimo jiné uvádí, že insolvenční správce sebral peníze od důchodců, kteří jinak mají hluboko do kapsy. Ve skutečnosti přitom sám dvacet let neplatil sociální pojištění, z něhož se důchody vyplácejí.

    Insolvenční návrh na sebe Vrábel podal s tím, že na oplátku přizná veškerý svůj majetek a příjmy alespoň částečně využije na splacení dluhů. Server Seznam Zprávy ale zjistil, že prodal svou motorku a za peníze si koupil novou nebo že na internetu nabízí k prodeji pozemky za dva miliony korun.

    Zvláštní je i situace kolem manželky Bojany. Ta sice před několika měsíci žádala o podporu v nezaměstnanosti, jenže zároveň je majitelkou tří firem a v jedné z nich zaměstnává manžela jako realitního makléře, přičemž mu vyplácí dvacet tisíc korun měsíčně plus provize.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 11. března 2023. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      49
    • Super
      25
    • Trapas
      23
    • Cože
      13
    • Tvl
      12
    • Sladký
      8
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...