Zbil mě rasista! Youtuber a raper Raego se svěřil s historkou z dětství

Jeho tatínek pochází z Vietnamu, on se ale narodil v Kladně a považuje se za hrdého Čecha. Moderátor, youtuber a hudebník v jedné osobě Ladislav Pham (31), který vystupuje pod uměleckým jménem Raego, kvůli svému odlišnému vzhledu neměl jednoduché dětství. Když byl malý, prý ho dokonce brutálně napadl agresivní rasista. Spolužáci se mu zase vysmívali za jeho vietnamštinu.

Čerstvý jednatřicátník a v minulosti jeden z nejpopulárnějších českých youtuberů Ladislav „Raego“ Pham byl hostem internetové televize XTV.cz. V rozhovoru se rozpovídal o tom, jak těžké bylo jeho dětství. 

„Existovala etapa, kdy jsem sám nerozuměl tomu, jak vypadám. Nedokázal jsem pochopit, proč mě někdo odsuzoval na základě toho, jak vypadám. Odsuzovali mě. Šel jsem na pohovor a zeptali se mě, jestli mám české občanství,“ svěřil se Raego.

To nejhorší se Raegovi prý stalo, když chodil do druhé třídy na základní škole. „Šel jsem alejí a byl tam takový pán, dospělý chlap, chytl mě a zmlátil. Křičel: Vy sem nepatříte!“ vzpomíná na děsivý moment svého dětství známý umělec.

„Jako dítě jsem to vůbec nechápal, říkal jsem si, co jsem udělal špatně. Až někdy kolem třetí čtvrté třídy, kdy se moje odlišnost začala více projevovat, jsem začal chápat, co se děje, že lidem okolo může vadit, že jsem odlišný,“ dodal youtuber a raper, který se nejvíce proslavil písní Ty a já.

Jeho nejslavnější písnička má na YouTube přes 17 milionů zhlédnutí.

Šikanu kvůli svému vzhledu Raego zaznamenal ale i od svých vrstevníků. Ti se mu posmívali kvůli vietnamštině. Maminka mu proto poté zakázala, aby tímto jazykem mluvil.

Toho se Raego držel a dnes vietnamsky už neumí. „Já jsem Čech a vždy jsem se za Čecha považoval,“ řekl.

Raego se svěřil s nepříjemnou historkou z dětství.

Pravda je, že toto nejsou jediné útrapy, které Raego v minulosti zažil. Ví se o něm, že v pubertě trpěl nadváhou a kvůli tomu byl často terčem posměchu. Odmítnutí od dívky, do které se zamiloval, ho ale donutilo radikálně změnit život. 

Začal běhat, zdravě jíst a dnes je z něj lamač dívčích srdcí a také motivátor pro všechny, kteří na tom byli podobně jako on.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:02 úterý 14. května 2019. Anketa je uzavřena.

  • 31
  • 16
  • 14
  • 13
  • 11
  • 7