Ladislav Jakl o muži, jehož měl napadnout: Lže, je to vykonstruovaná pohádka!

Tak jak to tedy je? Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislav Jakl (59) tvrdí, že byl nedávno napaden v pražském metru. Zchladit žáhu si na něm měli dva agresoři. Objevilo se ale svědectví údajného útočníka, který tvrdí úplně něco jiného. Útočit měl jako první sám Jakl! Podle politika jde o snůšku lží a složitě konstruovanou pohádku.

K napadení Ladislava Jakla mělo dojít 25. května večer mezi stanicemi Florenc a Náměstí republiky. Politik nejprve informoval o tom, že ho ve vagonu z politických důvodů napadla dvojice útočníků.

Týdeník Respekt a Deník N před pár dny zveřejnily zpověď jistého devětadvacetiletého studenta Daniela R., který tvrdí, že on je tím zmiňovaným agresorem, ale problém je v tom, že on se pouze bránil.

Student Daniel měl před Jaklem své přítelkyni říct, že „s tímhle kriplem nepojede“. Politik ho měl poté udeřit pěstí.

Redakce Expres.cz oslovila Ladislava Jakla a ten si stojí za svou verzí. Slova Daniela R. považuje za propracovanou kampaň.

„Jako každý útočník se snaží svalit vinu na oběť a tím se hájit. Spojil se se spřátelenými redakcemi. Ty to využijí k rozpoutání další vlny nenávisti vůči mé osobě,“ říká Jakl, který ve zmíněné zpovědi podle svých slov nalezl i jednu zásadní lež.

„Respekt otevřeně lže, když tvrdí, že jsem dotyčného nerozpoznal na kamerových záznamech. Žádné jsem totiž dosud neviděl,“ vysvětluje Jakl.

„Podrobněji se k té útočníkově dva týdny složité konstruované pohádce vyjádřím až poté, co policie provede jistá šetření. Přece nebudu vzkazovat agresorovi, kde udělal chybu,“ dodal dále člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Jakl je s policií ve stálém kontaktu a byl upozorněn, že podrobnosti vyšetřování nemá nikomu sdělovat. Scházet se s mužem, jenž prohlašuje, že byl politikem napaden, Jakl nehodlá.

„Proč bych měl? On se mi snaží ublížit podruhé. Nejdříve fyzicky, nyní mě chce pošpinit. On bude stejně usvědčen, ale nenávistná vlna bude pokračovat klidně dál, ta se před ničím nezastaví,“ řekl nám Jakl, jehož měl napadnout jiný  útočník také ve zlínském hotelu

K druhému útoku mělo dojít jen pár dní po výše popsaném incidentu. Jakl říká, že ho v hotelové restauraci během snídaně začal mlátit do ramene neznámý útočník. Politik skončil v nemocnici.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:17 úterý 8. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 18
  • 17
  • 17
  • 15
  • 12