Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jakl Expresu ukázal pohmožděné rameno. Útočník ale přišel s jinou verzí

    Ladislav Jakl Expresu ukázal, co mu útočníci v hotelu provedli. | foto: Koláž Expresu

    Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislav Jakl (59) se stal dvakrát během jednoho týdne terčem fyzického útoku. Nejprve ho agresoři napadli v pražském metru, pár dní nato zase dostal několik ran ve zlínském hotelu během snídaně. Expresu teď Jakl popsal, jak na tom je týden po druhém útoku.

    Jeho stav se sice lepší, ale úplně v pořádku Ladislav Jakl stále není. 

    „Jsem docela vybarvený a trápí mě natlučená záda. Prvních devět nocí jsem skoro nespal, ale už je to lepší. Jen mi ty prášky a injekce na bolest nedělají úplně dobře,“ svěřil se Expresu člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

    Jakl nám také poslal aktuální fotografii své paže. Ze snímku je patrné, že nešlo o nějaké „šťouchance“, ale útočník se na něm pěkně vyřádil.

    Takhle teď vypadá Jaklova paže...

    „Dostal jsem zezadu ránu do zad. Otočím se a tam na mě sprostě křičí chlap a říká, že ví, že mě to tam bolí a že mě proto schválně praštil tam,“ vzpomíná na incident ve Zlíně Jakl.

    Více než rány ale Jakla prý bolela slova, která mu útočník vpálil do tváře. „Řekl jsem mu, že se mu musí žít těžce s takovou nenávistí. On pokračoval ve vulgaritách a pak zmizel,“ dodává muž, který loni neúspěšně kandidoval do Senátu.

    Po napadení ve Zlíně Jakl odjel okamžitě do Prahy. Policii tuto událost nenahlásil. 

    „Nestálo mi to za to. Jen jsem to vyprávěl pár kamarádům. Po dvou dnech se to někde rozkřiklo a hned mi volalo asi dvacet třicet novinářů. To jsem byl zrovna na injekcích ve Vojenské nemocnici kvůli bolestem z prvního útoku. I v tom prvním případě jsem nikomu nic nehlásil, prosáklo to se zpožděním z okruhu mých přátel. Ta publicita pro mne nic dobrého nepřinesla (kromě hromady krásných podpůrných ohlasů), ale snad se díky tomu přihlásí víc svědků,“ doufá Jakl.

    Začal si prý Jakl

    Na policii se ale tento pátek sám přihlásil muž a sdělil vyšetřovateli, že to je on, koho Jakl označuje v médiích za útočníka. Přišel přitom s úplně jinou verzí incidentu. Jako první prý praštil Jakl jeho.

    „S tímhle kriplem já nepojedu, řekl jsem přítelkyni,“ přiznává Daniel R., datový analytik a student, který se sám přihlásil policii. Ten vypověděl, že Jaklovi nenadával za politické názory, ale prý je hlučným návštěvníkem hospody, kam chodil.

    „Nepraštil jsem já jeho, praštil on mě,“ tvrdí. Pak přiznává, že už Jakla udeřil do tváře a do ramene.

    Ladislav Jakl je od 1. dubna členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, kam ho nominovalo hnutí SPD, jehož členem ale Jakl není.

    Současně pracuje také jako analytik v Institutu Václava Klause. Pro exprezidenta Jakl pracoval i v letech 2003–2013, kdy byl jeho tajemníkem a ředitelem politického odboru.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:24 pondělí 7. října 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      18
    • Sladký
      16
    • Tvl
      14
    • Super
      13
    • Haha
      13
    • Cože
      11
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...