Trump se potkal se střelcem z Kenoshy: Sympatický kluk, trpěl úplně zbytečně

Spojené státy rozdělil případ sedmnáctiletého střelce z Kenoshy Kylea Rittenhouse, který loni v sebeobraně zastřelil dva demonstranty hnutí Black Lives Matter. Pro jedny je psancem, pro další ikonou. S úsměvem na rtech ho přivítal dokonce i exprezident Donald Trump, jenž se s Rittenhousem i jeho rodinou setkal ve svém sídle Mar-a-Lago.

Fotografie Donalda Trumpa a Kylea Rittenhouse obletěla sociální sítě. Žilky z ní praskají všem levicovým aktivistům.

A to především proto, že na ní obě tváře opačného politického spektra působí nadmíru spokojeně.

„Chtěl vědět, jestli mě může přijít pozdravit, protože je můj fanoušek. Přišel i se svou matkou. Je to opravdu milý mladý muž,“ prozradil Donald Trump v pořadu Seana Hannityho na Foxu.

Donald Trump s Kylem Rittenhousem

„To, čím si prošel, bylo jasným pochybením státního zastupitelství. Nemusel vůbec trpět před soudem. Je to dobrý kluk,“ dodal Trump, který pokukuje po další kandidatuře na prezidenta v roce 2024.

Kyle Rittenhouse, jenž se v minulosti účastnil programů pro policejní kadety, loni při rozsáhlých demonstracích hnutí Black Lives Matter pomáhal v ulicích wisconsinského města Kenosha obětem krajně levicových radikálů a jejich žhářských útoků.

Kyle Rittenhouse

V osudnou noc se s puškou AR-15 vydal bránit autosalon jednoho z místních, kde demonstranti BLM řádili už předchozí noc a způsobili milionové škody. 

Rittenhouse se dostal do potyčky s davem agresivních demonstrantů, následně se před nimi pokusil uniknout, oni ho ale dohnali a povalili na zem. Když se na něj chtěli vrhnout, mladík spustil střelbu. Dva výtržníky zastřelil, jednoho zranil.

Následně byl Kyle Rittenhouse zatčen a obviněn z vraždy. Hrozilo mu doživotí. Teprve nyní, 19. listopadu, byl shledán nevinným ve všech bodech obžaloby a propuštěn.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:40 pátek 25. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 101
  • 5
  • 3
  • 3
  • 2
  • 1