„Chtěla bych tě znovu obejmout,“ píše v dojemném vzkazu utopenému chlapci jeho matka

Policisté ji už dopředu připravovali na nejhorší, ale na synovu smrt se nikdy nelze připravit. Dokazují to i dojemná slova matky utonulého chlapce Samuela Moulise, který se společně se svým kamarádem vydal vykoupat do řeky Sázavy. Domů se už bohužel nevrátili.

Už od čtvrtečního večera pátrala policie společně se záchranáři po dvou chlapcích z Kutnohorska, patnáctiletý Samuel a jeho o rok starší kamarád Leo se šli vykoupat a od té doby o nich nikdo nic nevěděl. Přestože mladíci nechali v táboře veškeré své doklady i peníze, nevyhýbala se policie také verzi s útěkem obou mladíků.

Tragický nález pak potvrdil nejčernější scénář, kterého se všichni obávali. 

„S lítostí vám oznamuji, že dne 5. srpna 2020 vyhasly dva mladé životy. Opustil nás Samík Moulis a Leo Vrubl. Samíku, budeš nám moc chybět, miluji tě,“ napsala v pátek večer na sociální sítě Samuelova matka Lenka Moulisová.

Tímto oznámením předběhla událostem, protože záchranáři hledání pohřešovaných nevzdávali a těla nalezena nebyla.

Proč se Moulisová odhodlala ke zveřejnění takové zprávy, vysvětlovala obrovským psychickým i fyzickým vyčerpáním. Policie ji dopředu připravovala i na ten nejhorší možný scénář, který se posléze naplnil.

„Omlouvám se, myslím, že většina lidí mě zná. Psychicky to nezvládám, pořád si říkám, že Samko přijde a řekne: ‚Mamčo, jsem doma.‘ Byla bych nejšťastnější mamka pod sluncem, kdybych Samka mohla obejmout,“ napsala Moulisová na Facebook v sobotu.

Dnes už rodina ztratila poslední zbytky naděje na šťastný konec a zdrcená matka zareagovala dojemným vzkazem pro svého syna.

Mladíci Samuel (15) a Leoš (16) se šli koupat do řeky Sázavy, od té doby po nich pátrali záchranáři.

„Zlatíčko moje, ani nevíš, jak nám budeš chybět. Miluji tě strašně moc. Chtěla bych tě znovu obejmout a říct ti, jak jsem na tebe pyšná,“ napsala Samuelova matka, která na sociálních sítích zveřejnila vzpomínkové video na oba utonulé chlapce.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:58 úterý 8. prosince 2020. Anketa je uzavřena.

  • 46
  • 29
  • 26
  • 25
  • 24
  • 22