Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Kuciakův vrah promluvil! Naneštěstí jsem zahlédl Kušnírovou, novináře chtěli původně unést

    Stráž přivádí obviněnou Alenu Zsuzsovou do jednací síně specializovaného trestního soudu v Pezinku, kde 13. ledna 2020 začalo za přísných bezpečnostních opatření hlavní líčení se čtveřicí obviněných v případu vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky. | foto: Expres.cz

    Svou vinu v případě vraždy novináře Jána Kuciaka přiznal Zoltán Andruskó a dnes se přímo před soudem přiznal také samotný střelec Miroslav Marček. Soudu řekl, že smrt Martiny Kušnírové nebyla v plánu, vrah nevěděl, že je také v domě. S vyšetřovateli začal o své vině mluvit až poté, co v televizi viděl tváře pozůstalých. Ti zároveň oznámili, že budou požadovat nemajetkovou újmu ve výši přesahující padesát milionů korun.

    Nesmírně emotivní soudní proces probíhá na Slovensku od ranních hodin. Právní zástupce rodiny zastřeleného Jána Kuciaka Daniel Lipšic ještě před začátkem dnešního procesu předpovídal, že by se mohl k vraždě doznat také Miroslav Marček, což se potvrdilo.

    Mezi obviněnými tak narůstá strach, že promluví také o jejich podílech na nájemné vraždě.

    Přímo v jednací síni si podrobný popis střelby vyslechla matka Martiny Kušnírové, která propukla v pláč. Rodina Jána Kuciaka jen smutně sklonila hlavy.

    „Začal bych tím, že se chci omluvit za to, co jsme rodinám způsobili. Nic nedokáže nahradit to, co jsme jim vzali. Jsem si vědom toho, co jsme spáchali. To, že jsem je viděl v televizi, mě přinutilo mluvit. Je mi to líto,“ začal svou řeč Marček.

    Nájemný vrah Marček podrobně popsal, jak mladou dvojici zastřelil. Prvně dvakrát vystřelil na Kuciaka, následně zjistil, že novinář nebyl v domě sám.

    „Naneštěstí jsem uviděl, že je tam ještě jedna osoba. Ona vběhla do kuchyně, já za ní a tam jsem ji zasáhl,“ přiznal Marček, který dívku trefil do hlavy.

    Vrah zároveň přiznal, že až do inkriminovaného dne se s Kuciakem neviděl a dostal pouze fotografie investigativního žurnalisty. 

    „Na fotkách, které jsme dostali, byl Ján Kuciak mnohem hubenější v porovnání s tím, jak vypadal, když jsme spáchali trestný čin,“ prozradil dále soudu Marček, který soudu řekl, že novinář měl být původně unesen, až poté došlo ke změně plánu. Marčekovi řekl jeho komplic, že v dnešní době už se únosy nedělají.

    „Nesvítilo se, bylo zamčeno. Počkal jsem, až se pan Kuciak vrátí. Čekal jsem na vhodnou příležitost. Slečna Kušnírová šla na záchod, zazvonil jsem a střelil pana Kuciaka do hrudi,“ dodal Marček, jenž se zároveň přiznal k tomu, že při svém odchodu ještě jednou střelil do Kuciaka, který ležel mrtvý na schodech.

    Obviněná Alena Zsuzsová, která v prosinci všechny šokovala svou proměnou za mřížemi, odmítla vypovídat dříve, než zazní vyjádření Zoltána Andruskóa, jenž s vyšetřovali spolupracuje a podepsal vzájemnou dohodu. Má strach z toho, co na ni komplic prozradí?

    Obviněný Miroslav Marček v jednací síni specializovaného trestního soudu v...

    Zsuzsová se celý proces pokusila narušit ještě jednou, když obvinila právníka Kuciakovy rodiny z toho, že je zaujatý. Obviněná se měla s Lipšicem sejít a prý si psali také na internetu, ten to však odmítl.

    Na dnešním jednání se řešily také finanční náhrady škody. Rodina Jána Kuciaka i rodina Martiny Kušnírové žádají po obviněných milion eur. Dohromady to činí přes padesát milionů korun.

    „Navždy přišli o nejvýjimečnější vztah v lidském životě. Vztah rodičů a vlastních dětí,“ řekl ve vystoupení Daniel Lipšic. 

    Prokuratura celý propletenec objednané vraždy rozplétá následujícím způsobem. Marián Kočner si měl přes Alenu Zsuzsovou, která měla být tou dobou také jeho milenkou, objednat smrt mladého novináře.

    Zsuzsová se pak měla spojit s Andruskóem, který na provedení vraždy objednal bývalého policejního vyšetřovatele Tomáše Szabóa a bývalého vojáka Miroslava Marčeka.

    Vrazi si měli dům ve Velké Mači několikrát prohlédnout a 21. února v něm zastřelit Kuciaka dvěma ranami do hrudníku a následně také Martinu Kušnírovou, kterou zasáhli do hlavy.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:54 úterý 12. května 2020. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      29
    • Super
      26
    • Haha
      21
    • Sladký
      21
    • Cože
      19
    • Trapas
      19
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...